ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Χερσαία επίθεση στο Χαλέπι μετά τους βομβαρδισμούς

Συρία: Χερσαία επίθεση στο Χαλέπι μετά τους βομβαρδισμούς
SANA/Handout via REUTERS/φωτογραφία αρχείου

Κινητοποίηση παρατηρείται την Τρίτη στις τάξεις του συριακού στρατού, που φαίνεται να ετοιμάζεται για μια χερσαία επιχείρηση στο Χαλέπι, μετά τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, των προηγούμενων ημερών και την ευρεία επιχείρησή τους την προηγούμενη εβδομάδα για την ανακατάληψη ολόκληρης της πόλης.

Διοικητής της ιρακινής πολιτοφυλακής, που πολεμά στο πλευρό των στρατευμάτων του Άσαντ, δήλωσε στο reuters πως παρατηρήθηκε κινητικότητα από την επίλεκτη ομάδα Nimr, γνωστή και ως «Δυνάμεις του Τίγρη», η οποία κινείται με άρματα μάχης προς το ανατολικό Χαλέπι, όπου βρίσκονται οι συνοικίες που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Την ίδια ώρα οι καθεστωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο Χανταράτ, βόρεια του Χαλεπιού, κοντά στο νοσοκομείο της περιοχής, στη συνοικία Ρασιντίν στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε διαμερίσματα στα νοτιοδυτικά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν πάρει τον έλεγχο της περιοχής Handarat από τους αντάρτες το περασμένο Σάββατο, αλλά τον έχασαν μόλις λίγες ώρες αργότερα.

Ανώτατος αξιωματούχος των ανταρτών σημείωσε πως οι ταυτόχρονες επιθέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων αποκρούσθηκαν, όμως παρατηρείται κινητικότητα του κυβερνητικού στρατού σε δύο ακόμη περιοχές, στα νοτιοανατολικά της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ