ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σύρος που παραμένει στο ισοπεδωμένο Χαλέπι για να φροντίσει τετράποδα που έμειναν πίσω (vids)

Ο Σύρος που παραμένει στο ισοπεδωμένο Χαλέπι για να φροντίσει τετράποδα που έμειναν πίσω (vids)
YOUTUBE

Την ώρα που όσοι έχουν τη δυνατότητα, εγκαταλείπουν άρον άρον το Χαλέπι αναζητώντας μια ζωή χωρίς ρουκέτες, βομβαρδισμένα νοσοκομεία και γκρεμισμένα κτίρια και όσοι δεν την έχουν, προσπαθούν να επιβιώσουν κόντρα στα προγνωστικά, υπάρχει ένας άνδρας που παραμένει στην ισοπεδωμένη πόλη για να φροντίζει... γάτες.

Ονομάζεται Mohammad Alaa Aljaleel, φέρει το παρατσούκλι 'The cat man of Aleppo' και βασική του έννοια είναι να έχουν τροφή, νερό και λίγη αγάπη οι αδέσποτες γάτες της πόλης, αλλά και αυτές που έμειναν «ορφανές» επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να τις πάρουν μαζί τους φεύγοντας ή δεν ήθελαν ένα επιπλέον βάρος στην πλάτη τους.

catman

Youtube

«Κάποιοι άφησαν πίσω τις γάτες τους επειδή γνώριζαν ότι θα τις φροντίσω. Προστατεύουμε τα ζώα σε ένα μικρό καταφύγιο που στήσαμε. Από τη στιγμή που όλοι εγκαταλείπουν την πόλη και μαζί τους και οι φίλοι μου, οι γάτες έγιναν πλέον φίλοι μου. Έχω υποσχθεί στον εαυτό μου να μείνω κοντά τους ό,τι κι αν γίνει. Κάποιος που έχει στην καρδιά του οίκτο και αγάπη για τους ανθρώπους, έχει και για κάθε πλάσμα στη Γη», τόνισε ο Aljaleel σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC υπό τον τίτλο Life Under Siege (Η ζωή κάτω από τα συντρίμμια).

Όποιος βιαστεί να βγάλει συμπέρασμα και να σκεφτεί ότι ο Mohammad νοιάζεται για τα ζώα και αδιαφορά για τους ανθρώπους, αξίζει να γνωρίζει ότι από τη στιγμή που ξέσπασε ο εμφύλιος, έγινε οδηγός ασθενοφόρων που κάνουν περιοπολίες στο Χαλέπι και διασώζουν ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ