ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Η αποχή ευνοεί τον Τραμπ

Ομπάμα: Η αποχή ευνοεί τον Τραμπ
REUTERS/Carlo Allegri

Δύο μέρες μετά το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να προσέλθουν στις κάλπες, να μην επιλέξουν την αποχή καθώς κάτι τέτοιο θα ευνοήσει τον Τραμπ.

«Εάν δεν ψηφίσετε, θα βοηθήσετε τον Τραμπ να ανέβει στην εξουσία. Έναν άνθρωπο που δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση του επικεφαλής της χώρας» ανέφερε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Steve Harvey Morning Show».

«Αν ψηφίσετε υπέρ του υποψηφίου ενός κόμματος που δεν έχει πιθανότητα να νικήσει στις εκλογές, πάλι θα βοηθήσετε τον Τραμπ», πρόσθεσε υπαινισσόμενος την υποψηφιότητα του Γκάρι Τζόνσον (φιλελεύθερος) και της Τζιλ Στάιν (κόμμα των Πρασίνων).

«Όλα όσα πετύχαμε εδώ και 8 χρόνια διακυβεύονται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση» τόνισε ο Αμερικανός ηγέτης προσπαθώντας να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν σε δύο προεδρικές εκλογές και οι οποίοι, στις δημοσκοπήσεις, εμφανίζονται λιγότερο ενθουσιασμένοι για το πρόσωπο της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Δεν θέλω να παραμείνετε στα σπίτια σας και να σκέφτεστε ότι είναι λιγότερο σημαντικό σε σύγκριση με το 2008 και το 2012» υπογράμμισε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γνωρίζει όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ