ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κατηγορεί τη Google για αλλοίωση αποτελεσμάτων και εύνοια προς την Κλίντον

Ο Τραμπ κατηγορεί τη Google για αλλοίωση αποτελεσμάτων και εύνοια προς την Κλίντον
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται κατά της Google κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι «αλλοιώνει» τα αποτελέσματα αναζήτησης για να ευνοήσει την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων επιμένει ότι όλες οι δημοσκοπήσεις των βγάζουν νικητή μετά το debate που είχαν οι δύο υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο, ωστόσο κάνει με την Google δεν πάει καλά, σύμφωνα με την Independent.

Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο ο Ντ. Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη:

Η μηχανή αναζήτησης Google έχει αποκρύψει τις κακές ειδήσεις σχετικά με Χίλαρι Κλίντον όπως και αποτέλεσματα δημοσκοπήσεων που με δείχνουν μπροστά. Πώς σας φαίνεται αυτό; Πώς σας φαίνεται αυτό;

Η εταιρεία έσπευσε να απαντήσει στους ισχυρισμούς του μεγιστάνα με την εξής ανακοίνωση:

Η Google δεν επεμβαίνει με κανένα τρόπο στα αποτελέσματα αναζήτησης σε κανένα θέμα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδήσεων για τις εκλογές, ούτε προσπαθεί να χειραγωγήσει τους χρήστες του διαδικτύου. Από την αρχή η προσέγγισή μας για την αναζήτηση είναι να παρέχει απαντήσεις στους χρήστες με βάση τους όρους αναζήτησης και οποιαδήποτε παρέμβαση θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη που υπάρχει για την εταιρεία.

Επιπλέον, η εταιρεία δεν κάνει είναι τελείως ουδέτερη σε τέτοια θέματα όπως οι εκλογές. Δεν θα αλλάξουμε ποτέ και για κανέναν.

Να σημειωθεί ότι δημοσκόπηση του Reuters που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα δείχνει ότι το 56% των ψηφοφόρων μετά την τηλεμαχία ήταν αρκετά ευχαριστημένοι με την εμφάνιση της Κλίντον και όχι τόσο με αυτή του Τραμπ, ο οποίος έλαβε ποσοστό 26%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ