ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Σκοτώθηκαν 18 ηγετικά στελέχη του ISIS

Πεντάγωνο: Σκοτώθηκαν 18 ηγετικά στελέχη του ISIS
REUTERS

Οι αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες 30 μέρες, ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Τζον Ντόριαν, εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Πεντάγωνο από την πλευρά του ανακοίνωσε πως περίπου 600 αμερικανοί στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν στο Ιράκ για να ενισχύσουν τις ιρακινές δυνάμεις στην μάχη ανακατάληψης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές .

Κατά την συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο, ο Ντόριαν τόνισε πως πολλοί από τους ανθρώπινους στόχους που επλήγησαν, ήταν στρατιωτικοί διοικητές, υπεύθυνοι προπαγάνδας και μέλη της οργάνωσης που διευκόλυναν αλλοδαπούς νεοσύλλεκτους να εισέλθουν στην περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό κράτος.

"Η εξολόθρευση αυτών των ατόμων προκαλεί κάποια πραγματική αποδιοργανωτική επίδραση στην διοίκηση και στην ικανότητα ελέγχου του εχθρού", τόνισε ο Ντόριαν.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δήλωσε ακόμη πως 3.000 έως 4.500 μαχητές του ISIS έχουν παραμείνει στην Μοσούλη και ενώ νέοι μαχητές δεν μπορούν να εισέλθουν στην πόλη σε μεγάλες αποστολές, εξακολουθούν να κινούνται σε μικρούς σχηματισμούς.

Οι ΗΠΑ έχουν 4.565 στρατιώτες στο Ιράκ, ως μέρος της παροχής αεροπορικής στήριξης, εκπαίδευσης και συμβουλών στον ιρακινό στρατό από τον δυτικό συνασπισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ