ΚΟΣΜΟΣ

Ο ουρακοτάγκος που σώθηκε από τύχη, ανάρρωσε και πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο (vid)

Ο ουρακοτάγκος που σώθηκε από τύχη, ανάρρωσε και πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο (vid)
Youtube

Η ζωή μέχρι στιγμής ήταν πολύ σκληρή για τον Didik, αλλά ήρθε η ώρα να πάει σχολείο, να γνωρίσει τους νέους του συμμαθητές και να νιώσει ευτυχής για πρώτη φορά.

Ο Didik εντοπίστηκε εντελώς τυχαία τον περασμένο Ιούνιο, να ζει μόνος μέσα σε ένα κατάστημα στην Ινδονησία. Ήταν φανερά υποσιτισμένος, άρρωστος, ενώ είχε χτυπηθεί από σφαίρα που βρισκόταν ακόμα στον ώμο του.

Οι διασώστες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποιος είχε σκοτώσει τη μητέρα του και είχε τραυματίσει και αρπάξει τον ίδιο για να τον πουλήσει αργότερα ως κατοικίδιο πριν τελικά τον εγκαταλείψει.

Ο ηλικίας 18 μηνών, σήμερα, ουρακοτάγκος μεταφέρθηκε σε καταφύγιο όπου οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι επειδή είχε χάσει τη μητέρα του σε πολύ μικρή ηλικία, δεν γνώριζε καν πώς να σιτίζεται. Του έδιναν καθημερινά μπανάνες σε υγρή μορφή με σύριγγα ενώ αφαίρεσαν από το σώμα του τη σφαίρα.

Το άκρως ευχάριστο είναι ότι ανάρρωσε πλήρως με την έναρξη της νέας... σχολικής χρονιάς και έτσι στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, θα τον καμαρώσετε να παίζει στο International Animal Rescue Orangutan Rehabilitation Centre, ένα ειδικό σχολείο για ουρακοτάγκους που ουσιαστικά αποτελεί το μέρος όπου ανήλικοι ουρακοτάγκοι μαθαίνουν να συνυπάρχουν, αλλά και να διασκεδάζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ