ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικός έσπασε παρμπρίζ περιπολικού με το... κεφάλι συλληφθέντα (vid)

ΗΠΑ: Αστυνομικός έσπασε παρμπρίζ περιπολικού με το... κεφάλι συλληφθέντα (vid)
YOUTUBE

Νέο βίντεο που εξοργίζει κυρίως τους μαύρους αμερικανούς πολίτες, αλλά όχι μόνο αυτούς, κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, αρκετό καιρό μετά το περιστατικό που σημειώθηκε με θύμα έναν νεαρό άνδρα και δράστες αστυνομικούς της περιοχής Lorain στο Ohio.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο Pele Smith συλλαμβάνεται από αστυνομικούς που κλήθηκαν σε μια γειτονιά του Οχάιο λόγω φημών για διακίνηση ναρκωτικών.

Αντί οι αστυνομικοί να τον βάλουν στο περιπολικό και να τον οδηγήσουν στο τμήμα, ένας εξ αυτών χτυπά το κεφάλι του Smith στο παρμπρίζ με τόση δύναμη που το τζάμι γίνεται θρύψαλα.

Αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι οι ανώτεροι του Zachary Ferenec, υπεύθυνοι για το περιστατικό αστυνομικού, δικαιολογούν τη συμπεριφορά του. Σε ανακοίνωσή της, η τοπική αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Smith είχε ναρκωτικά στο στόμα του και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τα βγάλουν με αυτόν τον τρόπο. Όσο για το θύμα που ακούγεται στο βίντεο να ζητά από τη μητέρα του να προσέχει το παιδί του, έχει καταθέσει μήνυση και ζητά αποζημίωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ