ΚΟΣΜΟΣ

Nίκη του Τραμπ θα πλήξει σαν τυφώνας το Μεξικό, υποστηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας

Nίκη του Τραμπ θα πλήξει σαν τυφώνας το Μεξικό, υποστηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde), ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schäuble) στην οικογενειακή φωτογραφία της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των χωρών G20, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του Ταμείου, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012, στην Ουάσιγκτον. Το αμέσως επόμενο διήμερο 20-21 Απριλίου έλαβε χώρα η εαρινή σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας Alex Wong/Getty Images

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού δήλωσε σήμερα πως μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα πλήξει σαν τυφώνας (huracán) το Μεξικό.

Ο Αγκουστίν Κάρστενς (Agustín Carstens), τόνισε μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο πως «είναι αλήθεια» ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της διολίσθησης του εθνικού νομίσματος και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Αυτό τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Banco de México.

Το μεξικανικό πέσο έχει καταγράψει πτώση περίπου 11% έναντι του δολαρίου αυτό το χρόνο.

Σε ερώτηση κατά πόσο η νίκη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων θα είναι τυφώνας κατηγορίας πέντε για την χώρα, ο Κάρτενς απάντησε: «Ναι, θα είναι ισχυρότερος τυφώνας» από ό,τι αν κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον.

Σ΄αυτό το σημείο τόνισε πως το καλύτερο σενάριο για το Μεξικό είναι η νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το μεξικανικό πέσο έχει μετατραπεί σε όχημα κάλυψης των κινδύνων που ελλοχεύουν οι εκλογές του Νοεμβρίου, τόνισε ο διοικητής της μεξικανικής κεντρικής τράπεζας.

Αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, πρόσθεσε πως «οι αντισυνταγματικές ιδέες ενός υποψηφίου θέτουν κινδύνους στις οικονομίες του Μεξικού, των ΗΠΑ και στον κόσμο».

Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Κλίντον επικρατήσει, ο Κάρτενς εκτίμησε πως, αν οι παράγοντες που προκαλούν την αστάθεια υποχωρήσουν, το μεξικανικό νόμισμα θα ισχυροποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ