ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Ματωμένο παιδί δεν φεύγει από την αγκαλιά του νοσοκόμου του

Χαλέπι: Ματωμένο παιδί δεν φεύγει από την αγκαλιά του νοσοκόμου του
Syrian American Medical Society

Ακόμη μια εικόνα της φρίκης του πολέμου αποτυπώθηκε στο Χαλέπι. Ένα παιδάκι, ματωμένο και τρομαγμένο, δεν ξεκολλάει από την αγκαλιά του νοσηλευτή του μετά από την επίθεση που δέχθηκε το σπίτι του.

Το παιδί άκρως σοκαρισμένο από την αεροπορική επιδρομή αρνείται να φύγει από την ασφάλεια της αγκαλιάς που του δόθηκε.

Όπως μεταδίδει το SAMS (Syrian American Medical Society), που μετέδωσε βίντεο του περιστατικού, το παιδί έφτασε σε νοσοκομείο στο Χαλέπι μαζί με τον αδελφό του την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

«Αυτά είναι όλα όσα τα παιδιά της Συρίας βιώνουν κάθε μέρα», «Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των παιδιών».

Από την επίθεση έχασαν την ζωή τους 13 άτομα και ακόμη 40 τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και πολλά παιδιά.

«Χτυπήθηκε (το παιδί) σε μια αεροπορική επίθεση. Δεν ξέρουμε αν ήταν Ρωσική ή Συριακή», σημειώνει πηγή στην MailOnline.

«Η ζωή στο Χαλέπι έχει γίνει φριχτή. Καμία κάμερα ή πένα μπορεί να αποτυπώσει τι συμβαίνει εδώ», είπε ο Μοχάμεντ Αμπού Ρατζάμπ, νοσοκόμος.

Υπάρχουν μόλις 29 γιατροί σε κάθε πόλη «τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Υπάρχει τεράστια έλλειψη ιατρικών προμηθειών και ειδικών γιατρών. Υπάρχει μόνο ένας νεροχειρούργος και τρεις ορθοπεδικοί».

Η εικόνα των νοσοκομείων προκαλεί φρίκη. Το προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ορδή κόσμου που συρρέει, γίνονται ακόμη και σοβαρές επεμβάσεις στο πάτωμα.

Από την μέρα που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους και τουλάχιστον 100.000 παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα στο Χαπέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ