ΚΟΣΜΟΣ

Ο δημοσιογράφος των «μυστικών αποστολών» αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη

Ο δημοσιογράφος των «μυστικών αποστολών» αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
REUTERS/ NEIL HALL

Στο δρόμο της δικαιοσύνης οδηγείται ένας από τους πλέον περιβόητους δημοσιογράφους μυστικών αποστολών στη Βρετανία, ο Μαζέρ Μαχμούτ, στο στόχαστρο του οποίου έχει βρεθεί μέχρι και η βρετανική βασιλική οικογένεια.

Ο Μαζέρ Μαχμούτ, ο οποίος έχει δουλέψει για πολλά έντυπα του μεγιστάνα των Μέσων Ρούπερτ Μέρντοκ, έχει χτίσει τεράστια φήμη με τις αποκαλύψεις από τις μυστικές αποστολές του, που οδήγησαν σε ορισμένες κορυφαίες αποκλειστικές ιστορίες στα βρετανικά μέσα.

Ο Μαχμούτ βρίσκεται σε δίκη με την κατηγορία της συνομωσίας και της απόπειρας αλλοίωσης στοιχείων, στη δικαστική υπόθεση της τραγουδίστριας και πρώην κριτή του βρετανικού talent show X-Factor, Τουλίσα Κοντοστάβλος. Μάλιστα, στην έναρξη της δίκης, ο Μαχμούτ εμφανίστηκε στο δικαστήριο ντυμένος με στολή «μυστικού πράκτορα» που κάλυπτε το πρόσωπό του, συνεχίζοντας την ...παράδοση.

2016 09 19T095420Z 1910321035 LR1EC9J0RI943 RTRMADP 3 BRITAIN TRIAL FAKESHEIKH

ΠΗΓΗ: REUTERS/ STEFAN WERMUTH

Η υπόθεση Κοντοστάβλος

Ο Μαχμούτ παρουσιάστηκε στην Τουλίσα ως Ινδός παραγωγός ταινιών με αυξημένη επιρροή και της υποσχέθηκε να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ταινία του. Σε επόμενη συνάντηση των δυο στο Λονδίνο, η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από τα ναρκωτικά και ένας φίλος της Τουλίσα φέρεται να προμήθευσε αργότερα τον Μαχμούτ με ποσότητα κοκαΐνης.

Η ιστορία εμφανίστηκε ως αποκλειστική στην κυριακάτικη βρετανική εφημερίδα Sun και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Κοντοστάβλος.

Ο Μαχμούτ μαζί με τον οδηγό του Άλαν Σμιθ, κατηγορούνται ότι άλλαξαν την αρχική κατάθεση τους πριν από τη δίκη, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπεράσπιση της Τουλίσα. Και οι δύο πλευρές αρνούνται τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.

Η εισαγγελέας Σάρα Φορσοου είπε ότι ο Μαχμούτ είχε έννομο συμφέρον στο να κριθεί ένοχη η Κοντοστάβλος, καθώς δικάζονταν και οι δικές του δημοσιογραφικές μέθοδοι και πρακτικές.

Όπως είπε η Φόρσοου, εάν ο Μαχμούτ κριθεί ότι έδρασε εσφαλμένα ή προβοκατόρικα στην υπόθεση της Κοντοστάβλος, η αξιοπιστία του ίδιου αλλά και η φήμη του θα υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Άλλες μεταμφιέσεις του Μαχμούτ

Η πιο διάσημη αποκλειστική ιστορία του Μαχμούτ ήταν το 2001, οπότε και εμφανίστηκε ως Άραβας σεΐχης στην Κόμισσα του Γουέσεξ Σοφί, σύζυγο του νεότερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Ο Μαχμούτ προκάλεσε την Κόμισσα ώστε να προβεί σε απρεπή σχόλια για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς και ανώτερους πολιτικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ