ΚΟΣΜΟΣ

H Kιμ Καρντάσιαν «απογυμνώνει» τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι

H Kιμ Καρντάσιαν «απογυμνώνει» τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η ληστεία σε πολυτελές διαμέρισμα, στην καρδιά του Παρισιού, με θύμα την γνωστή αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν είναι ανάμεσα στα πρώτα θέματα των διεθνών και γαλλικών ΜΜΕ.

Για τους Γάλλους όμως και ειδικά για τους Παριζιάνους προκύπτει ένα επιπλέον θέμα -αυτό της ασφάλειας.

Το προφίλ της πόλης του φωτός έχει τραυματιστεί από τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 2015 με τα χτυπήματα στο Charlie Hebdo και σε kosher σούπερ μάρκετ (χώρος που τηρούνται οι εβραϊκοί διαιτολογικοί κανόνες). Το Νοέμβριο του ίδιου έτους ακολούθησαν οι ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS στο Stade de France, σε καφέ και εστιατόρια στο κέντρο της πόλης και στο συναυλιακό χώρο Bataclan.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις των τζιχαντιστών είχαν άμεση επίπτωση στους αριθμούς! Αναφερόμαστε στην «βαριά» βιομηχανία του τουρισμού, η οποία παρουσίασε αισθητή πτώση.

Η διάσημη τηλεπερσόνα έμενε σε διαμέρισμα στο πολυτελές «Hôtel de Pourtalès», με κόστος διαμονής 15.000 ευρώ τη βραδιά, στη φημισμένη και θεωρητικά ασφαλή συνοικία Μαντλέν επί της οδού Tronchet. Το κτίριο έχει πολλές κρυφές εισόδους, γι αυτό και το προτιμούν πολλοί διάσημοι.

Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι αυτό το διαμέρισμα όπου έμενε η Καρντάσιαν, είναι μόλις 10 λεπτά από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων με τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

διαμερισμα

Πηγή: Google Maps

Θέμα ασφάλειας έθεσε και η δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού –εκεί όπου βρίσκεται η περιοχή Μαντλέν- η οποία μιλώντας στο Paris Match εξέφρασε την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην φήμη της πόλης αυτή η ένοπλη ληστεία.

«Όλος ο κόσμος τώρα μιλάει για αυτή την ιστορία γιατί είναι Kim Kardashian. Η εικόνα του Παρισιού θα δεχτεί ακόμη ένα πλήγμα» και συμπληρώνει η κυρία Jeanne d’Hauteserre ότι δεν είναι δυνατόν να σημειώνονται συνέχεια τέτοια περιστατικά και εγκληματίες να αλωνίζουν την πρωτεύουσα.

Η δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος δεν σταμάτησε εκεί. Κατήγγειλε στο Paris Match ότι μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας έγιναν τρεις παρόμοιες ληστείες και τόνισε ότι :

«Δεν χτύπησαν τυχαία. Είναι οργανωμένοι, μεταμφιέζονται σε αστυνομικούς ή σε υπαλλήλους της Επιχείρησης Ηλεκτρικού. Είμαι έξω φρενών.»

Η ληστεία έγινε στις 2μιση το πρωί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Πέντε ένοπλοι άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί και με μάσκες του σκι στα πρόσωπα τους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο με τα πολυτελή διαμερίσματα.

Με την απειλή όπλου αφόπλισαν και έδεσαν τον φρουρό στην είσοδο και στην συνέχεια δύο απ’ αυτούς κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμα της Κιμ Καρντάσιαν.

Οι ληστές δεν χτύπησαν την Καρντασιαν. Με τα όπλα παρατεταμένα την έδεσαν με μονωτική ταινία και την άφησαν στο μπάνιο.

Η λεία τους ήταν ένα κουτί με κοσμήματα αξίας 5 με 6 εκατομμυρίων ευρώ και ένα δαχτυλίδι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την La Parisienne οι ληστές άρπαξαν το διαμαντένιο δαχτυλίδι - δέκα καρατίων- του γάμου της.

kim

Πηγή: Instagram

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές διέφυγαν με ποδήλατα, χωρίς να κινήσουν καμία υποψία.

Η Κιμ Καρντάσιαν βρέθηκε από τους συνεργάτες της το πρωί, «έντονα σοκαρισμένη αλλά χωρίς να έχει τραυματιστεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της, Ina Treciokas.

Η διάσημη αμερικανίδα τηλεπερσόνα, η οποία βρισκόταν στο Παρίσι για την εβδομάδα μόδας, αφού έδωσε κατάθεση στις αρχές αναχώρησε από το αεροδρόμιο Le Bourget, με ιδιωτικό αεροσκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ