Συρία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κουρδικό γάμο
Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι έγινε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια κουρδικού γάμου στα περίχωρα της πόλης Χασάκα στη βορειανατολική Συρία.
"Ένας βομβιστής – καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς περισσότερους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Reuters, κάνει λόγο για 55 τραυματίες.
Όπως μεταδίδει το rudaw.net, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και η νύφη του γάμου.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία αράβων και κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Η συγκεκριμένη επίθεση στη Συρία θυμίζει την τραγωδία που είχε σημειωθεί στις 21 Αυγούστου, στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα συριακά σύνορα, κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης.
Η επίθεση τότε είχε γίνει την ώρα που οι καλεσμένοι χόρευαν στο γλέντι των νεόνυμφων και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 51 ανθρώπους
Διαβάστε επίσης:
Βίντεο - σοκ μετά την επίθεση στον κουρδικό γάμο - Πολύ σκληρές εικόνες
SPONSORED
Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο για συκοφαντική δυσφήμιση
11:39
Φαβορί για την ηγεσία των Εργατικών ο Μπέρναμ - Ο «εκτός των τειχών» αντίπαλος του Στάρμερ
11:37
Σαμαράς: Αιχμές κατά κυβέρνησης στο μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Ας ξυπνήσουμε επιτέλους»
11:34
«Βαθιά ανήσυχος από τις διαστάσεις και την ταχύτητα» του Έμπολα o επικεφαλής του ΠΟΥ
11:32