ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σύλληψη περιστεριού που μετέφερε απειλητικό μήνυμα

Ινδία: Σύλληψη περιστεριού που μετέφερε απειλητικό μήνυμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Οι Αρχές της Ινδίας συνέλαβαν ένα... περιστέρι κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, το οποίο μετέφερε ένα απειλητικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της χώρας.

Το εν λόγω πτηνό, είχε στην κατοχή του μήνυμα γραμμένο στα Ούρντου που έλεγε τα εξής: «Μόντι (σσ. ο Πρωθυπουργός) δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που ήμασταν το 1971. Όλοι μας, νέοι και γέροι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον της Ινδίας».

Σημειώνεται πως η Ινδία και το Πακιστάν, πολέμησαν τον τρίτο και πιο καταστροφικό πόλεμό τους το 1971. Το σημείωμα υπογράφει η παραστρατιωτική πακιστανική οργάνωση Lashkar-e-Taiba (LeT).

Οι Αρχές της Ινδίας έχουν λάβει πολύ σοβαρά τις απειλές και διεξάγουν έρευνα για το συμβάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται πτηνά στην πολύχρονη έχθρα των δύο χωρών. Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο οι σχέσεις τους. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα ινδοί στρατιώτες στόχευσαν εντός του, υπό πακιστανικό έλεγχο, τμήματος του Κασμίρ.

Το 2015 η Ινδία είχε συλλάβει ξανά ένα περιστέρι, εκείνη τη φορά ύποπτο για... κατασκοπεία και το οποίο ελέγχθηκε για να εξακριβωθεί εάν κουβαλούσε μικροκάμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ