ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάχρονη τα... χώνει σε έξαλλη κατάσταση στην Τερέζα Μέι για το θέμα των αστέγων (vid)

Πεντάχρονη τα... χώνει σε έξαλλη κατάσταση στην Τερέζα Μέι για το θέμα των αστέγων (vid)
YOUTUBE

Αυτά που θα έπρεπε να πουν στην Τερέζα Μέι οι πολιτικοί της αντίπαλοι και οι ενήλικες ψηφοφόροι, τα είπε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό ένα πεντάχρονο κοριτσάκι το οποίο, αν ασχοληθεί με την πολιτική, θα έχει σίγουρα λαμπρό μέλλον και μεγάλο έρεισμα.

Η Brook Blair δεν αστειευόταν. Η βραδινή της βόλτα την είχε σοκάρει εξαιτίας των πολυάριθμων ανθρώπων που ζουν στους βρετανικούς δρόμους υπό άθλιες συνθήκες. Φρόντισε λοιπόν να απαιτήσει από τη νέα πρωθυπουργό της χώρας να κάνει κάτι για να λύσει το πρόβλημα, μια και αυτή είναι που έχει τη δυνάμη και την εξουσία στα χέρια της.

«Κοίταξε. Το όνομά μου είναι Μπρουκ Μπλερ και είμαι πέντε ετών. Έχω κάτι να σου πω Τερέζα Μέι. Χθες το βράδυ ήμουν στους δρόμους και είδα εκατοντάδες, εκατομμύρια άστεγους. Θα έπρεπε να είσαι εκεί έξω Τερέζα Μέι. Θα έπρεπε να προσφέρεις μπισκότα, ζεστή σοκολάτα, σάντουιτς, θα έπρεπε να χτίζεις σπίτια.

Εγώ είμαι πέντε ετών, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μαζεύω χρήματα αλλά δεν θα είναι ποτέ αρκετά. Εσύ έχεις στη διάθεσή σου χρήματα. Ξόδεψε μέρος τους και βοήθησε τους ανθρώπους. Αυτό πρέπει να κάνεις. Είχαμε πολλούς πολέμους σε αυτή τη χώρα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Είμαι πολύ θυμωμένη».

Ο θυμός του παιδιού και η εκφραστικότητά του σίγουρα θα σας κάνουν να χαμογελάσετε. Μόνο που το μήνυμά του είναι όντως σοβαρό και η κατάσταση που περιγράφει δεδομένα δεν είναι σε καμία περίπτωση για γέλια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ