ΚΟΣΜΟΣ

Η αντίδραση του ηγέτη των FARC για το Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο της Κολομβίας

Η αντίδραση του ηγέτη των FARC για το Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο της Κολομβίας
Ο πρόεδρος της Κολομβίας και ο ηγέτης των ανταρτών Farc κατά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας REUTERS/John Vizcaino/φωτογραφία αρχείου

Με ένα μήνυμά του στο Twitter υποδέχθηκε την ανακοίνωση για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2016 στον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ο ηγέτης των ανταρτών FARC.

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, ο ηγέτης των ανταρτών της Κολομβίας δήλωσε με ένα tweet πως ο ίδιος ήθελε το Νόμπελ Ειρήνης, παρά μόνο το βραβείο της ειρήνης για τη χώρα του.

«Το μόνο βραβείο στο οποίο προσβλέπουμε, είναι η ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη για την Κολομβία, μακριά από ψέματα ή αντίποινα», έγραψε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ο Ροντρίγκο Λοντόνιο, πιο γνωστός ως Τιμολέον Χιμένες ή Τιμοσένκο.

Ο Τιμολέον Χιμένες υπέγραψε εκ μέρους των FARC και ο Χουάν Μανουέλ Σάντος, υπέγραψαν πριν από λίγες μέρες την ειρηνευτική συμφωνία με την οποία ευελπιστούν να βάλουν τέλος στον εμφύλιο πόλεμο, όμως η Νορβηγική Επιτροπή απονέμει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2016 μόνο στον Κολομβιανό πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Κυριακή, οι πολίτες της Κολομβίας απέρριψαν την συμφωνία ειρήνης που υπέγραψαν η κυβέρνηση της Κολομβίας με τους αντάρτες FARC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ