ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ένας ακήρυχτος πόλεμος με επιθέσεις καμικάζι (pics)

Τουρκία: Ένας ακήρυχτος πόλεμος με επιθέσεις καμικάζι (pics)
REUTERS/Osman Orsal

Στο παρά πέντε απετράπη νέα επίθεση στην Άγκυρα που σχεδίαζαν δύο καμικάζι αυτοκτονίας καθώς εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και αναγκάστηκαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι προκειμένου να μην συλληφθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ετοίμαζαν επίθεση και με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

tourkia

(Πηγή: CNN Turk)

Το CNN Turk αναφέρει ότι ο άνδρας και η γυναίκα καμικάζι, μετέφεραν 200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου, κάτι που σημαίνει ότι αν είχαν ολοκληρώσει το σχέδιό τους θα σκορπούσαν το θάνατο, για άλλη μία φορά, προκαλώντας τεράστιες ζημιές εξαιτίας και της τεράστιας ποσότητας της εκρηκτικής ύλης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για «μοναχικούς λύκους», ή αν ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ή αν ανήκουν στο PKK.

Οι επιθέσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία

Εδώ και αρκετό καιρό η Τουρκία βρίσκεται στο «κόκκινο» με συνεχείς επιθέσεις και φυσικά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα σταματήσουν οι επιθέσεις που κόβουν το νήμα της ζωής απλών ανθρώπων.

Ο ματωμένος γάμος

Μία από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο Γκαζιάντεπ. 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής – καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.

Gaziantep wedding 2016 08 20T211731Z 1355239130 S1BETWPCFJAB RTRMADP 3 TURKEY BLAST

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια γαμήλιας τελετής, που γινόταν σε ανοιχτό χώρο σε μια συνοικία Γκαζίαντεπ, όπου είναι έντονο το κουρδικό στοιχείο. Μεγάλος αριθμός Κούρδων παρίσταντο στον γάμο, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση.

paidia

(Πηγή: REUTERS/Osman Orsal)

Διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στις 28 Ιουνίου μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες, οπλισμένοι με αυτόματα τύπου καλάσνικοφ και ζωσμένοι με εκρηκτικά, προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα του κτιρίου αναχωρήσεων.

aerodromio1

(Πηγή: Twitter @AmichaiStein1)

Όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του αεροδρομίου τούς πλησίασαν για να τους υποβάλουν στον προβλεπόμενο έλεγχο, οι εισβολείς άνοιξαν πυρ με τα όπλα τους, έριξαν τουλάχιστον δύο χειροβομβίδες προς το μέρος των αστυνομικών και πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν, προκαλώντας το θάνατο 41 ανθρώπων.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανέφερε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος.

aerodriomio2

(Πηγή: twitter, @maytham956)

Έκρηξη σε στάση λεωφορείου

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την κεντρική συνοικία Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης στις 7 Ιουνίου, κοντά σε στάση λεωφορείου στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

εκρηξη

(Πηγή: DHA)

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό, καθώς λεωφορείο της αστυνομίας γεμάτο με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας περνούσε από την περιοχή. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο άνηκε σε ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος , «έδειξε» ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ