ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: αιφνιδιασμός Τραμπ λίγο πριν από το ντιμπέιτ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: αιφνιδιασμός Τραμπ λίγο πριν από το ντιμπέιτ

Σε υψηλότατους τόνους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ Χίλαρι – Τραμπ όπως καταδεικνύει η κίνηση του υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων να εμφανιστεί προ ολίγου με τέσσερις γυναίκες στο πλευρό του οι οποίες κατηγορούν τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση.

«Αυτές οι τέσσερις πολύ θαρραλέες γυναίκες ζήτησαν να είναι εδώ», είπε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNNi, τρεις από τις τέσσερις θα είναι παρούσες στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι όπου θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ.

Η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία διεξάγεται στη σκιά των σεξιστικών σχολίων που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2005 τα οποία έχουν προκαλέσει σεισμό και δοκιμάζουν τη συνοχή των ρεπουμπλικάνων. Παρά τη συγγνώμη του Τραμπ, κορυφαία στελέχη του κόμματός του αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, ενώ και ο ίδιος ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ρεπουμπλικάνων, Πενς, έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό του.

Ωστόσο, παρά την κατάσταση συναγερμού που έχει σημάνει μεταξύ των ρεπουμπλικάνων και τις αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει ο Τραμπ να κερδίσει την υποστήριξη των αναποφάσιστων, υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί από τους οπαδούς του παραμένουν πιστοί σ' εκείνον.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Morning Consult για το Politico, μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια, 39% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι ο Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί και 45% πιστεύουν ότι θα πρέπει να παραμείνει. Από αυτούς που είπαν ότι ο Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί, μόνο 12% αυτοχαρακτηρίστηκαν ρεπουμπλικάνοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ