ΚΟΣΜΟΣ

Οι 'killer clowns' σκορπούν τον τρόμο και στη Βρετανία

Οι 'killer clowns' σκορπούν τον τρόμο και στη Βρετανία
twitter

Αυτό που ξεκίνησε ως... φάρσα (;) στις ΗΠΑ και διαδόθηκε με απίστευτα ταχείς ρυθμούς στις περισσότερες πολιτείες, έφτασε πλέον και στη Βρετανία. Ανήλικα παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία ντυμένοι ως κλόουν σκορπούν τον τρόμο στους περαστικούς πραγματοποιώντας αναρίθμητες επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Νιούκαστλ, η Γλασκώβη και το Εδιμβούργο.

Αύγουστος 2016. Τα τηλέφωνα σε αστυνομικά τμήματα διαφόρων πόλεων της Αμερικής χτυπούν συνεχώς και τρομοκρατημένοι πολίτες καταγγέλουν κάτι πρωτόγνωρο στις Αρχές. Κλόουν πετάγονται από θάμνους και τους καταδιώκουν απειλώντας τους είτε με πλαστικά μαχαίρια, είτε με ρόπαλα.

Η αρχική ένδειξη είναι ότι πρόκειται για φάρσες καθώς δεν καταγράφεται κάποια πραγματική απειλητική επίθεση. Το γεγονός, ωστόσο, ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν φοβία για τους κλόουν, καθώς επίσης και η αγανάκτηση επαγγελματιών κλόουν αναγκάζει την αστυνομία να αλλάξει στάση και να αρχίσει να αντιμετωπίσει σοβαρά την κατάσταση όταν ένας 16χρονος χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με άλλο άτομο (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο κλόουν ήταν τελικά το θύμα ή ο θύτης).

Λίγες ημέρες αργότερα, μία 13χρονη συλλαμβάνεται όταν οι Αρχές ανακαλύπτουν ότι έχει παραγγείλει μέσω social media τη δολοφονία της καθηγήτριάς της. Ο εν δυνάμει εκτελεστής χρησιμοποιούσε στον λογαριασμό του τη φωτογραφία ενός κλόουν.

Το πρόβλημα, όμως, δεν περιορίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ταξιδεύει και στην απο δω... Η Βρετανία ζει εδώ και κάποιες ημέρες τη δική της Clownpocalypse, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί η Daily Mail.

Μόνο στο Λονδίνο, οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για 14 περιστατικά μέσα σε μόλις 24 ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ το φαινόμενο με τις επιθέσεις κλόουν δεν αφορά μόνο τις μεγάλες πόλεις, αλλά κωμοπόλεις, μέχρι και... χωριά.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στη Βρετανία, οι κλόουν φαίνεται ότι έχουν... αποθρασυνθεί τελείως καθώς στοχεύουν σε σχολεία και παίρνουν στο κυνήγι παιδιά μικρότερα και από δέκα ετών.

Τα περιστατικά που αναφέρονται στις Αρχές έχουν προκαλέσει ανησυχία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αστυνομία απειλεί με συλλήψεις τους επίδοξους τρομοκράτες ανυποψίαστων πολιτών.

Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι η αστυνομία, τόσο στη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ, είναι ότι παρά τα πολλά παράπονα και παρά την επιθυμία της, δεν έχει καταφέρει να περιορίσει το φαινόμενο και τον αριθμό των επιθέσεων. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο περνά ο καιρός, τόσο αυξάνονται οι ερασιτέχνες κλόουν και οι τρομοκρατημένοι πολίτες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ