ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη ένα παιδί θύμα του πολέμου στη Συρία: Η 8χρονη με τα γαλάζια μάτια και το ματωμένο πρόσωπο

Ακόμη ένα παιδί θύμα του πολέμου στη Συρία: Η 8χρονη με τα γαλάζια μάτια και το ματωμένο πρόσωπο
Talbiseh Media Center/CNN

Η εικόνα ματωμένων παιδιών συνεχίζει να στοιχειώνει τις μέρες στη Συρία. Ακόμη μια προστέθηκε στη μακρά λίστα και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ένα κοριτσάκι με σκονισμένα ρούχα και μαλλιά φωνάζει ψάχνοντας τους γονείς της. Αίμα τρέχει από το τραυματισμένο της μέτωπο και τα δάκρυα της τρέχουν φωνάζοντας για τους δικούς της.

Το ιατρικό προσωπικό τρέχει προς βοήθεια, όμως εκείνη δεν σταματά να κλαίει και να καλεί τον πατέρα της.

Το όνομα της: Άγια. Και ο λόγος των σπαρακτικών κραυγών της: ακόμη ένας βομβαρδισμός σε κατοικημένη περιοχή. Αυτή τη φορά στην δική της πόλη, το Talibesh, στα νοτιοδυτικά της Συρίας.

Η 8χρονη ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού της μαζί με τους γονείς και τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

«Η οροφή του σπιτιού έπεσε», λέει η Άγια καθώς οι γιατροί επουλώνουν τις πληγές της.

«Μπαμπάκα... μπαμπάκα, έλα».

Η οικογένεια της μικρής δεν διατρέχει κίνδυνο. Από την επίθεση όμως έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και ακόμη τριάντα τραυματίστηκαν.

Οι ακτιβιστές του Talbiseh Media Center που έφεραν στο φως την ιστορία της 8χρονης έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της που αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου.

aya

(Talbiseh Media Centre)

Στη μια πλευρά της φωτογραφίας – που τραβήχτηκε μόλις μια μέρα πριν από την επίθεση – η μικρή στέκει με το σχολικό της σακίδιο, ενώ στην άλλη ματωμένη, σκονισμένη και φοβισμένη κλαίει φωνάζοντας τον μπαμπά της.

Η φωτογραφία μπαίνει στον ίδιο φάκελο με εκείνη του 5χρονου από το Χαλέπι που τραυματίστηκε σε αεροπορικές επιδρομές, αλλά και του Αϊλάν, που έχασε την ζωή του στη Μεσόγειο ταξιδεύοντας μακριά από έναν πόλεμο που ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία από τον ίδιο.

Το Χαλέπι είναι το σημείο μηδέν του πολέμου, σημείο κλειδί για τις αντιμαχόμενες δυνάμεις και η Συρία στο σύνολο της κατεδαφίζεται σταδιακά.

Powerful images of wounded Syrian girl go viral

By Chandrika Narayan and Mohammed Tawfeeq, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ