ΚΟΣΜΟΣ

Ζ. Γιούνκερ για Κυπριακό: Ή τώρα ή ποτέ

Ζ. Γιούνκερ για Κυπριακό: Ή τώρα ή ποτέ
Vincent Kessler - REUTERS

Ή τώρα ή ποτέ φαίνεται πως πιστεύει ότι μπορεί να δοθεί λύση στο Κυπριακό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αυτή είναι η στιγμή της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος», είπε ο κ. Γιούνκερ κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο για το βιβλίο «Οι χαμένες ζωές της Κύπρου» και την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων.

Την έκθεση φωτογραφίας εγκαινίασαν από κοινού ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν στηρίζει τις προσπάθειες των Αναστασιάδη – Ακιντζί και επισήμανε πως αν δεν βρεθεί λύση σε αυτή τη συγκυρία, δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στο μέλλον.

«Αυτή είναι η στιγμή επανένωσης» είπε και τόνισε πως «αν αυτή χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τη σειρά του υποστήριξε πως η συμβολή του κοινοβουλίου είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για «να υποστηρίξει την Επιτροπή Αγνοουμένων».

«Η παρουσία σας εδώ είναι ένα σημάδι συναίνεσης» ανέφερε ο κ. Σουλτς, καταλήγοντας πως η Ε.Ε. δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς την επανένωση της Κύπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ