ΚΟΣΜΟΣ

Επικρίνει η Ουάσιγκτον το ρωσικό σχέδιο κατάπαυσης πυρός στο Χαλέπι

Επικρίνει η Ουάσιγκτον το ρωσικό σχέδιο κατάπαυσης πυρός στο Χαλέπι
Άνθρωποι δίπλα στα συντρίμμια την ανταρτοκρατούμενης γειτονιάς Αλ Κατέρτζι (al-Qaterji) στο Χαλέπι της Συρίας, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 REUTERS/Abdalrhman Ismail

Το ρωσικό σχέδιο για οκτάωρη κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι δεν είναι αρκετό και έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, ανέφερε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την κατάπαυση του πυρός από τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις στο Χαλέπι είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Πέμπτη ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι (Sergei Rudskoy).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Μόσχας, η κατάπαυση του πυρός αποσκοπεί στο να επιτραπεί στον άμαχο πληθυσμό και σε όσους αντικαθεστωτικούς το επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου.

Αν το σχέδιο οδηγήσει σε «μια οχτάωρη παύση του αδυσώπητου πόνου των κατοίκων του Χαλεπιού, αυτό θα είναι κάτι καλό, αλλά ειλικρινά δεν αρκεί και έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ (Mark Toner) στην συνέντευξη Τύπου, έπειτα από ερώτηση για το σχέδιο που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ