ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS υπόσχεται την ήττα των ΗΠΑ στη Μοσούλη

Ο ISIS υπόσχεται την ήττα των ΗΠΑ στη Μοσούλη

Ο ISIS δημοσίευσε ένα νέο βίντεο όπου απειλεί και υπόσχεται πως οι ΗΠΑ θα ηττηθούν στο Ιράκ, με αφορμή την ευρεία επιχείρηση που έχει ξεκινήσει για την ανακατάληψη της Μοσούλης, του τελευταίου και σημαντικότερου προπύργιου των τζιχαντιστών.

Το επίμαχο βίντεο προβλήθηκε από το πρακτορείο Amaq την Τρίτη και φέρει τον τίτλο: «Ανάπτυξη μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στους δρόμους της Μοσούλης κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Ένας από τους μαχητές, που φορά κουκούλα, υπόσχεται στους Αμερικανούς, οι οποίοι είναι επικεφαλής ενός διεθνούς συνασπισμού που βοηθά τις ιρακινές δυνάμεις να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, ότι θα ηττηθούν στην επιχείρηση.

«Όσον αφορά εσένα, Αμερική (...) ορκιζόμαστε στο όνομα του Θεού ότι θα σε νικήσουμε στο Ιράκ και θα σε υποχρεώσουμε να φύγεις ηττημένη και ταπεινωμένη από την χώρα», υπογραμμίζει ο ένοπλος.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι πολλά ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν αμερικανικά μαχητικά, όπως ο Άμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, είχαν ήδη υποσχεθεί μια τέτοια τύχη στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ