ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο London City - Τι μεταδίδει ο Μιχάλης Κοσμίδης

Συναγερμός στο αεροδρόμιο London City - Τι μεταδίδει ο Μιχάλης Κοσμίδης

Αναστάτωση επικράτησε στο αεροδρόμιο London City στην πόλη της Βρετανίας, καθώς πολλοί ταξιδιώτες αντιμετώπισαν ξαφνικά αναπνευστικά προβλήματα και δύο εξ αυτών χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του CNN Greece στη βρετανική πρωτεύουσα, Μιχάλης Κοσμίδης, αναφερόμενος στο περιστατικό, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εαν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με κάποιο αέριο ή για ατύχημα με κάποιο χημικό.

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του CNN Greece σημειώσε ότι οι αστυνομικές αρχές έκαναν έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν κλήσεις στα ασθενοφόρα αν ο λόγος δεν είναι πολύ σημαντικός.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο London City , χαρακτήρισαν το αεροδρόμιο ασφαλές και οι επιβάτες σταδιακά επέστρεψαν στους χώρους αναμονής.

Έξω από το αεροδρόμιο παρέμειναν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και πολλά ασθενοφόρα.

Το αεροδρόμιο London City με ανακοίνωση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, σημειώσε ότι το αεροδρόμιο είναι ανοιχτό για τους επιβάτες και τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι στην αρχική ανακοίνωση δεν έγινε καμία αναφορά για τους λόγους που εκκενώθηκε το αεροδρόμιο.

Αργότερα, με ανάρτηση στο Twitter, οι αρχές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι οι έρευνες στο χώρο έδειξαν ότι πρόκειται μάλλον για διαρροή CS Gas (σ.σ. είδος δακρυγόνου που αναφέρεται γενικά ως κατασταλτικό Αέριο CS και το οποίο, αν και είναι γενικά αποδεκτό ως μη θανατηφόρο, είναι δυνατόν να δημιουργήσει σημαντική ζημιά στο αναπνευστικό, όπως επίσης σημαντική καταστροφή στην καρδιά και το ήπαρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ