ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο

Βέλγιο: Ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο

Πανικός επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στο Βέλγιο, όταν ένοπλοι εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Chatelineau, 50 χλμ νότια των Βρυξελλών.

Ο αριθμός των δραστών παραμένει ασαφής, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για έναν έως τρεις άνδρες, οι οποίοι εισέβαλαν στο εμπορικό. Από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν αρχικά ότι άκουστηκαν πυροβολισμοί, ωστόσο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, φαίνεται να μπέρδεψαν το θόρυβο από το σπάσιμο των βιτρινών με πυροβολισμούς.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν ως στόχο ένα κοσμηματοπωλείο στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου. Οι πληροφορίες αρχικά, ήθελαν τους ενόπλους να έχουν εισβάλει σε σουπερ μαρκετ, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει.

Το TerrorEvents έκανε λόγο για τρεις άνδρες, οπλισμένους με καλάσνικοφ, οι οποίοι διέφυγαν από το κοσμηματοπωλείο έχοντας πρώτα πάρει πρώτα μερικά κοσμήματα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε εκκένωση του εμπορικού και αποκλεισμό της περιοχής, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ