ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Ερντογάν βάζει εμμέσως στο «κάδρο» τη Θεσσαλονίκη

Νέα πρόκληση Ερντογάν βάζει εμμέσως στο «κάδρο» τη Θεσσαλονίκη

Μια έμμεση αναφορά στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος Πρόεδρος εγείρει ξανά θέματα συνόρων τόσο με την Ελλάδα όσο και με τις υπόλοιπες γειτονικές στην Τουρκία χώρες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες στην Προύσα αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των συνόρων της χώρας του λέγοντας πως η Άγκυρα σέβεται τα σύνορα που έχουν συμφωνηθεί από τις διεθνείς συνθήκες, ωστόσο αυτό δεν παύει "να ραγίζει τις καρδιές" των Τούρκων.

Κι ενώ η δήλωσή του αυτή ερμηνεύτηκε κυρίως από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ως μια αναφορά στο Ιράκ και απάντηση στην άρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού να επιτρέψει τη συμμετοχή τουρκικών στρατευμάτων στην πολιορκία της Μοσούλης, μια νέα πονηρή αναφορά του Ερντογάν και πάλι για τα εδάφη που σήμερα κατέχει η Τουρκία έφερε στο προσκήνιο και την Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ηγετικές μορφές, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους. Ξέρετε πού και τι εννοώ», είπε ο Ερντογάν βάζοντας στο "κάδρο" εμμέσως πλην σαφώς τη Θεσσαλονίκη, γενέτειρα του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ