ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία: Περισσότεροι από 3.300 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν τα τελευταία 48ωρα

Σικελία: Περισσότεροι από 3.300 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν τα τελευταία 48ωρα
Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 - Πηγή: Yara Nardi/Italian Red Cross press office/Handout via Reuters

Τα τελευταία 24άωρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας, διασώθηκαν συνολικά περισσότεροι περίπου 3.300 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό Λιμενικό Σώμα. Από αυτούς, στη Νάπολη μεταφέρθηκαν σήμερα 463 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Το Ιταλικό πλοίο «Bruno Gregoretti» αποβίβασε στο λιμάνι της μεγαλούπολης του Ιταλικού Νότου, γυναίκες αλλά και πολλά μικρά παιδιά.

Εκεί, τους περίμεναν, για τις πρώτες βοήθειες, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές της καθολικής εκκλησίας, άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας, καθώς και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας και του Δήμου Νάπολης.

Το πλοίο Gregoretti μετέφερε και το κορμί της άτυχης εικοσιπεντάχρονης εγκύου, η οποία ανασύρθηκε νεκρή, κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης, βόρεια των λιβυκών ακτών.

Σύμφωνα με την Ιταλική ακτοφυλακή που συντόνισε συνολικά 20 ξεχωριστές επιχειρήσεις τα τελευταία 24ωρα, πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν σε είκοσι φουσκωτές βάρκες, τρία μικρά πλοιάρια και μια ψαρόβαρκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ