ΚΟΣΜΟΣ

Ροχανί για Κλίντον και Τραμπ: οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μεταξύ «του κακού και του χειρότερου»

Ροχανί για Κλίντον και Τραμπ:  οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μεταξύ «του κακού και του χειρότερου»
REUTERS/Athit Perawongmetha

Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλτ Τραμπ; Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είπε ότι δεν προτιμά κανέναν καθώς οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ «του κακού και του χειρότερου».

Ο Ροχανί σε ομιλία του στην πόλη Αράκ του κεντρικού Ιράν, είπε ότι νοιώθει προσβεβλημένος με τον τρόπο που οι δύο υποψήφιοι «αλληλοκατηγορούνται και αλληλοπροσβάλλονται». Δήλωσε επίσης ότι στις ΗΠΑ «διατείνονται ότι έχουν δημοκρατία εδώ και 200 χρόνια (...), δεν υπάρχει ηθική εκεί».

«Είδατε τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων, πώς μιλούν..., πώς κατηγορούν και κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον... Θέλουμε μια τέτοια δημοκρατία στη χώρα μας; Μια τέτοια εκλογή;», αναρωτήθηκε και απάντησε: «Η περηφάνια μας είναι το Ισλάμ μας, είμαστε περήφανοι για το Ιράν μας και το Ισλάμ μας».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ ο Ροχανί είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν για το Ιράν, ο μεγάλος «εχθρός» παρά μια άμβλυνση κάποιων διαφορών και την υπογραφή τον Ιούλιο του 2015 της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ