ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με τις GPS εφαρμογές που δεν δουλεύουν κοντά στο Κρεμλίνο

Μυστήριο με τις GPS εφαρμογές που δεν δουλεύουν κοντά στο Κρεμλίνο
REUTERS/Grigory Dukor

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τις GPS εφαρμογές, το τελευταίο διάστημα στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο Κρεμλίνο. Εφαρμογές που στηρίζονται πάνω σε αυτό, δεν λειτουργούν δείχνοντας λανθασμένη τοποθεσία ή απλά κλείνουν.

Αυτό το πρόβλημα στην περιοχή του Κρεμλίνου έχει επηρεάσει αρκετούς χρήστες να μην μπορούν να βρουν την σωστή τοποθεσία , τους παίκτες Pokemon GO να μην μπορούν να πιάσουν Pokemon σε εκείνη την περιοχή και τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο της Μόσχας τον προηγούμενο μήνα, να χάνουν τα στατιστικά τους στις εφαρμογές για jogging.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, τα προβλήματα με το GPS άρχισαν τον Ιούνιο, και από ότι φαίνεται συνεχίζουν. Ο Grigory Bakunov, προγραμματιστής στην εταιρεία Yandex, πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας κάνει παρεμβολές στο GPS, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τα drones που πετάνε σε εκείνη την περιοχή. Ο Bakunov, φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα, βλέποντας την εκτροπή της θέσης που δείχνει το GPS προς μία κατεύθυνση συνήθως, η οποία είναι το αεροδρόμιο του Vnukovo.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει βιώσει και ο ίδιος αυτό το πρόβλημα, καθώς περνούσε από το Κρεμλίνο. Η Ρωσική κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει ακόμη κάτι για αυτό το θέμα, αν και η εξήγηση των drones θα ήταν αρκετά πειστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ