ΚΟΣΜΟΣ

Ομαλά διεξάγεται η εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί» (pics)

Ομαλά διεξάγεται η εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί» (pics)
REUTERS/Pascal Rossignol

Πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν νωρίς το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν καθορισθεί από τις αρχές για την εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί» στη βόρεια Γαλλία.

Γυναίκες και άνδρες παρουσιάστηκαν στις 06.00 τοπική ώρα με τις αποσκευές τους για να επιβιβασθούν στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στα οργανωμένα κέντρα υποδοχής της Γαλλίας.

Η τεράστια αυτή επιχείρηση παρουσιάζεται ως «ανθρωπιστικού» χαρακτήρα από τη γαλλική κυβέρνηση. Θα επιτρέψει τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγκούπολης της Γαλλίας, που δημιουργήθηκε εδώ και 18 μήνες και κατοικείται από πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Σουδάν και την Ερυθραία και τρέφουν το όνειρο να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

ΕΚΚΕΝΩΣΗ 2

(REUTERS/Pascal Rossignol)

Τροφοδοτώντας την ανασφάλεια και αγανάκτηση των τοπικών πληθυσμών, ο καταυλισμός του Καλαί εξελίχθηκε σε απόστημα που δηλητηριάζει τη συζήτηση για τη μετανάστευση προκαλώντας ένταση ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διάλυση της Ζούγκλας του Καλαί.

ΕΚΚΕΝΩΣΗ 3

(REUTERS/Pascal Rossignol)

ΕΚΚΕΝΩΣΗ 4

(REUTERS/Pascal Rossignol)

Δύναμη 1.250 της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχει αναπτυχθεί για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε ένταση με επεισόδια και δακρυγόνα, ανάμεσα στους μετανάστες του Καλαί και τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΕΚΚΕΝΩΣΗ 5

(REUTERS/Pascal Rossignol)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ