ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες και όμηροι σε αστυνομική ακαδημία

Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες και όμηροι σε αστυνομική ακαδημία
Twitter/@RavenHUWolf

Ένοπλοι εισέβαλλαν σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στην πόλη Κέτα (Quetta) του Πακιστάν και κράτησαν εκατοντάδες ομήρους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Περίπου πέντε τρομοκράτες μπήκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας και έχουν απαγάγει εκπαιδευόμενους αστυνομικούς υπό την απειλή όπλων», είπε ανώτατος αξιωματικός ασφάλειας στην Κέτα, μιλώντας ανώνυμα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης άμεσα από καμία ένοπλη ομάδα.

Ο Μιρ Σαρφαράζ Μπουγκτί (Mir Sarfraz Bugti), υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας του Μπαλουχιστάν (Balochistan), της οποίας η Κέτα είναι πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον πέντε ή έξι οπλοφόροι είχαν επιτεθεί σε ξενώνα όπου διέμεναν εκπαιδευόμενοι.

«Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν στην επίθεση», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μοχάμαντ Ικμπάλ (Mohammad Iqbal), προσθέτοντας ότι η κατάσταση δώδεκα εκ των τραυματιών ήταν σοβαρή.

Η επίθεση φαινόταν καλά οργανωμένη, με ανώτατους αξιωματικούς σωμάτων ασφαλείας να δηλώνουν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πυροβολήσει το εκπαιδευτικό κέντρο από πέντε διαφορετικά σημεία.

Αργότερα, οι οπλοφόροι μπήκαν στον ξενώνα, όπου ξεκουράζονταν και κοιμόντουσαν 200 με 500 εκπαιδευόμενοι, είπαν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Γύρω στη 1:00 π.μ. ώρα Πακιστάν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδόσει ότι υπήρξαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, αλλά δεν έγινε άμεση αναφορά περισσότερων θυμάτων, παρότι μεταδόθηκε ότι ακούγονταν πυροβολισμοί συνέχεια.

Το κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας καλύπτει περίπου τέσσερα στρέμματα και βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα έξω από την Κέτα.

Τι μεταδόθηκε νωρίτερα

Οι πρώτες αναφορές για την επίθεση εμφανίστηκαν στο Twitter, όπου γινόταν λόγος για τουλάχιστον πέντε ενόπλους και ανταλλαγή πυροβολισμών εντός και εκτός του κέντρου.

Στο σημείο είχαν σπεύσει από την αρχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τα τοπικά μέσα να μεταδίδουν ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά αστυνομικοί.

Αναφορές γίνονταν, επίσης, για τους ενόπλους, οι οποίοι φέρονταν να φορούν γιλέκα με εκρηκτικά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στην περιοχή, σύμφωνα με το Dawn και έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Μεταγενέστερη ανταπόκριση του Reuters κατέγραφε τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, αριθμός που με νεότερες αναφορές ανέβηκε σε περί τα δέκα άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ