ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 59 οι νεκροί από την επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας

Πακιστάν: Τουλάχιστον 59 οι νεκροί από την επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας
REUTERS

Τουλάχιστον 59 είναι οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε αργά χθες τη νύχτα, σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, στην νοτιοδυτική πόλη Κέτα του Πακιστάν,  όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Νοσοκομειακές πηγές της χώρας δηλώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, μετά τον εντοπισμό πτωμάτων εντός του κέντρου εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση των δυνάμεων ασφαλείας ότι η στρατιωτική επιχείρησης κατά των τρομοκρατών ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ένοπλοι εισέβαλλαν στο κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στην πόλη Κέτα (Quetta) του Πακιστάν και κράτησαν εκατοντάδες ομήρους.

«Περίπου πέντε τρομοκράτες μπήκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας και έχουν απαγάγει εκπαιδευόμενους αστυνομικούς υπό την απειλή όπλων», είπε ανώτατος αξιωματικός ασφάλειας στην Κέτα, μιλώντας ανώνυμα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης άμεσα από καμία ένοπλη ομάδα.

Ο Μιρ Σαρφαράζ Μπουγκτί (Mir Sarfraz Bugti), υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας του Μπαλουχιστάν (Balochistan), της οποίας η Κέτα είναι πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον πέντε ή έξι οπλοφόροι είχαν επιτεθεί σε ξενώνα όπου διέμεναν εκπαιδευόμενοι.

Η επίθεση φαινόταν καλά οργανωμένη, με ανώτατους αξιωματικούς σωμάτων ασφαλείας να δηλώνουν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πυροβολήσει το εκπαιδευτικό κέντρο από πέντε διαφορετικά σημεία.

Αργότερα, οι οπλοφόροι μπήκαν στον ξενώνα, όπου ξεκουράζονταν και κοιμόντουσαν 200 με 500 εκπαιδευόμενοι, είπαν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Γύρω στη 1:00 π.μ. ώρα Πακιστάν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδόσει ότι υπήρξαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, αλλά δεν έγινε άμεση αναφορά περισσότερων θυμάτων, παρότι μεταδόθηκε ότι ακούγονταν πυροβολισμοί συνέχεια.

Το κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας καλύπτει περίπου τέσσερα στρέμματα και βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα έξω από την Κέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ