ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γερμανία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε εξέλιξη

Συναγερμός στη Γερμανία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε εξέλιξη
REUTERS/φωτογραφία αρχείου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Γερμανία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν αυτή την ώρα έφοδο σε διαμερίσματα σε πέντε κρατίδια της χώρας, έπειτα από υποψίες για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Συγκεκριμένα, οι αρχές αναζητούν έναν 28χρονο Τσετσένο ρωσικής υπηκοότητας, ως βασικό ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας. Ο 28χρονος φέρεται να θέλησε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι Αρχές πραγματοποιούν εφόδους σε 13 διαμερίσματα στα κρατίδια της Θουριγγίας, του Αμβούργου, της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Σαξονίας και της Βαυαρίας.

Εκτός από τον βασικό ύποπτο, οι Αρχές στρέφονται κατά δέκα ακόμα αντρών, αλλά και τριών γυναικών ρωσικής υπηκοότητας σε τρία από αυτά τα κρατίδια, για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλοι οι ύποπτοι έχουν ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία, ωστόσο οι Αρχές δεν τους έχουν χορηγήσει ακόμα οριστική άδεια παραμονής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις και από άλλα κρατίδια, ενώ μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένα άτομο στο Suhl-Nord, όπου εντοπίστηκε μια λευκή σκόνη, χωρίς, ωστόσο να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ