ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Τον κρατούσε όμηρο η οικογένειά του για 20 χρόνια

Βραζιλία: Τον κρατούσε όμηρο η οικογένειά του για 20 χρόνια
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Ricardo Moraes

Επιχείρηση της αστυνομίας της Βραζιλίας για υπόθεση ναρκωτικών έφερε στο φως μια πολύ παράξενη υπόθεση ομηρίας, 36χρονου άντρα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου, οι αρχές ανακάλυψαν και απελευθέρωσαν έναν άντρα, που κρατείτο όμηρος από την ίδια του την οικογένεια για δύο δεκαετίες.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν υποσιτισμένο και τόσο αδύναμο, που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του, ούτε να μιλήσει. Μάρτυρες δήλωσαν πως το μούσι του έφτανε μέχρι την μέση του και ήταν καλυμμένο με περιττώματα.

Ο Αρμάντο Μπεθέρα ντε Ανδράδε είχε εξαφανιστεί σε ηλικία 16 ετών και κανένας από τους γείτονες δεν είχε νέα του. Πριν χαθεί βίωνε – σχεδόν καθημερινά – σωματικές επιθέσεις από την μητριά του.

Στο δωμάτιο του είχε μόνο ένα κρεβάτι και μια βρώμικη τουαλέτα. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για αλυσίδες στους τοίχους. Το σπίτι ήταν άδειο κατά την έφοδο, ενώ οι γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές πως παλιά έμεναν εκεί ο πατέρας του, η μητριά του και ο γιός της.

Ο πατέρας του 36χρονου εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα. Υποστήριξε πως ο γιός του το έσκασε από το σπίτι και είχε επιστρέψει μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, του ζήτησε να μείνει στο σπίτι και το δωμάτιο του γιατί ήταν χρήστης ναρκωτικών. Η αστυνομία δεν τον συνέλαβε, όμως έχει ξεκινήσει έρευνα και τον κατηγορεί για ομηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ