ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Εκκαθάριση της συριακής Μανμπίτζ από τους Κούρδους το συντομότερο

Ερντογάν: Εκκαθάριση της συριακής Μανμπίτζ από τους Κούρδους το συντομότερο
REUTERS/ HANDOUT

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία είναι «αποφασισμένη να εκκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν» την συριακή πόλη Μανμπίτζ, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν την Μανμπίτζ από την τρομοκρατική οργάνωση PYD. Είτε θα αποσυρθούν και θα πάνε ανατολικά του Ευφράτη, είτε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ να αγωνιστούν μαζί εναντίον του ISIS, λέγοντας: «Εμείς το λέμε στους Αμερικανούς φίλους μας: τίθεται ζήτημα να αγωνιστούμε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος; Ελάτε, ας το κάνουμε μαζί. Δεν χρειαζόμαστε το PYD ή τις YPG».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι στην επιχείρηση που σχεδιάζεται για την ανακατάληψη της πόλης Ράκα της Συρίας από το Ισλαμικό κράτος, δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί η κουρδική πολιτοφυλακή (YPG).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ακόμα πως η επιχείρηση θα πρέπει να διεξαχθεί από τοπικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ