ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Δεκάδες μετασεισμοί στα κεντρικά της χώρας

Σεισμός Ιταλία: Δεκάδες μετασεισμοί στα κεντρικά της χώρας
EPA/ANSA/MATTEO CROCCHIONI

Μετά τον μεγάλο σεισμό της Τετάρτης δεκάδες ήταν οι μετασεισμικής δονήσεις στην κεντρική Ιταλία κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης.

Οι άστεγοι –μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι – μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους, και να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα, φοβούμενοι ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, στα χωριά και στις κωμοπόλεις τους.

Την ίδια ώρα έλληνες φοιτητές έχουν αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα με προορισμό την Πάτρα, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που φεύγουν με φέρι μποτ.

Ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, υπουργός Υποδομών, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως για να ολοκληρωθεί η αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων, θα χρειαστούν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ.

«Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ