ΚΟΣΜΟΣ

Ο ετοιμοθάνατος αδέσποτος γάτος σώθηκε και μεταμορφώθηκε σε πρίγκιπα (pics)

Ο ετοιμοθάνατος αδέσποτος γάτος σώθηκε και μεταμορφώθηκε σε πρίγκιπα (pics)
Rachel Brown

Θαύματα γίνονται. Αρκεί να το πιστέψεις. Υπάρχουν, βέβαια, φορές που δεν φτάνει να το πιστέψεις μόνο εσύ για να σωθείς, αλλά θα πρέπει να πιστέψει και κάποιος άλλος σε σένα, να δει κάτι στα ταλαιπωρημένα μάτια σου και να σου δώσει την ευκαιρία να το παλέψεις.

Ο Jon Snow φαινόταν σαν να τα είχε παρατήσει. Δεν το είχε κάνει, αλλά έτσι φαινόταν. Ηταν κουλουριασμένος σε μια γωνιά ενός αδιεξόδου στη Βόρεια Κορέα όταν τον μάζεψαν και τον πήγαν σε καταφύγιο ζώων και έτσι κουλουριασμένος παρέμενε σε καθημερινή βάση, μέσα στο μικρό κλουβί του.

jon 2

Η Rachel Brown, από την άλλη, έψαχνε πολλές μέρες σε διάφορες λίστες, ποιον αδέσποτο γάτο θα υιοθετούσε. Είχε δει τη φωτογραφία του Jon Snow και η εικόνα του δεν μπορούσε να της φύγει από το μυαλό. Χρειάστηκε να περάσουν μέρες, αλλά τελικά έβαλε τον φίλο της να κάνει αυτό το λυτρωτικό για τον γάτο τηλεφώνημα στο καταφύγιο.

jon 1

«Δεν έχει κανένα νόημα να τον υιοθετήσετε κύριε. Είναι πολύ άρρωστος, δεν τρώει καθόλου και λογικά δεν θα τα καταφέρει. Μπορείτε να πάρετε κάποιο άλλο ζωάκι», είπε ο υπεύθυνος του καταφυγιου στον φίλο της Brown. Αυτή επέμεινε, επισκέφθηκε το καταφύγιο, συμπλήρωσε τα απαραίτητα χαρτιά, έβαλε τον ταλαιπωρημένο γάτο μέσα σε ένα κλουβί και έφυγαν.

jon 3

«Σε όλη τη διαδρομή με κοιτούσε στα μάτια, σαν να με ευχαριστούσε και να μου υποσχόταν ότι θα το πάλευε. Άλλωστε, σηκώθηκε και περπάτησε για να μπει στο κλουβί, άρα έδειξε ότι είχε ακόμα δύναμη...»,, περιγράφει η Brown στο dodo.com.

Η Brown δεν έχασε χρόνο. Πήγε τον Jon Snow απευθείας σε κτηνιάτρους. Της είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα που είπε ο υπεύθυνος του καταφύγιου στον φίλο της. «Δεν έχει παρά ελάχιστες ελπίδες για να ζήσει». Την προέτρεψαν να του κάνουν ευθανασία μια και οι εξετάσεις του έδειχναν ότι υπέφερε από: κοροναϊό, ερπητοϊό, λοιμώδη περιτονίτιδα. Αυτά ήταν μόνο τα πολύ σοβαρά γιατί υπήρχαν και λιγότερο σοβαρά όπως για παράδειγμα μόλυνση στα μάτια και μάλιστα άσχημη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

jon 7

Η μοίρα του Jon Snow δεν ήταν να πεθάνει. Η νέα του φίλη δεν τον άφησε στην τύχη του. Επόμενη στάση, μια μεγάλη κλινική ζώων. Η Μπράουν ξόδεψε καθημερινά μία ώρα για να πηγαινοέρχεται με το τρένο μετά τη δουλειά και να τον επισκέπτεται. Και εκεί οι γιατροί δεν της είπαν κάτι διαφορετικό. «Δεν έχει πολλές ελπίδες».

jon 6

Πέντε μέρες και δέκα πήγαινε-έλα μετά: «Κυρία μου, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τα τεστ ειναι πεντακάθαρα. Όλα. Είναι υγιέστατος».

jon 8

Έτσι έφυγε και υγιέστατος παραμένει ο Jon Snow. Μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς, όσο και όποτε μπορείς ένα ζωάκι που ζει στον δρόμο, να μην το βάζεις κάτω ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει και να αφήνεις πίσω τις προτιμήσεις...

Κάποιος αγαπά περισσότερο τα σκυλιά, κάποιος άλλος τις γάτες και κάποιος τρίτος τους παπαγάλους. Όταν όμως σε καλεί μια ψυχή να τη βοηθήσεις, οι προτιμήσεις πάνε περίπατο και προέχει το «χρέος» σου να σώσεις μια ζωή και να δεις μια μέρα τον δικό σου Jon Snow να κάθεται στο πλάι με αυτή τη φάτσα. Αξία ανεκτίμητη...

jon 9

Πηγή φωτογραφιών: Rachel Brown

ΔΗΜΟΦΙΛΗ