ΚΟΣΜΟΣ

«Στάχτη» σε λίγες ώρες ξενοδοχείο που λειτουργούσε από το 1769 (pics&vid)

«Στάχτη» σε λίγες ώρες ξενοδοχείο που λειτουργούσε από το 1769 (pics&vid)
Twitter / Devon & Somerset Fire & Rescue

Πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 1769 και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, έστεκε υπερήφανο στο Έξετερ της Αγγλίας, δίπλα στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, ως το πιο παλιό ξενοδοχείο της Βρετανίας που εξακολουθούσε να λειτουργεί. Μια ιστορία 247 ετών, όμως, έγινε στάχτη μέσα σε μόλις λίγες ώρες, παρά τη μάχη που έδωσαν επί ώρες 100 και πλέον πυροσβέστες.

Το Royal Clarence Hotel ήταν το πρώτο ιδιωτικό οίκημα στη Βρετανία που χαρακτηρίστηκε ως «ξενοδοχείο». Η αρχική του ονομασία ήταν Assembly Rooms, ενώ μετονομάστηκε το 1827 έπειτα από μια επίσκεψη της Δούκισσας Clarence της Αδελαϊδας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μια φωτιά που ξεσπασε σε κοντινή γκαλερί, επεκτάθηκε αστραπιαία και πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι άνδρες της πυροσβεστικής, το Royal Clarence είχε ήδη «λαμπαδιάσει».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και το θετικό είναι ότι δεν υπήρξαν τραυματίες. Όπως όμως γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το ιστορικό ξενοδοχείο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές και μέρος του κατέρρευσε το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ