ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι

Κένυα: O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι
Αμερικανοί αξιωματικοί ασφαλείας εξετάζουν τον νεκρό άντρα που επιτέθηκε νωρίτερα με μαχαίρι σε φύλακα της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναιρόμπι, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 REUTERS/Herman Kariuki

Υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους διέπραξε την επίθεση της περασμένης εβδομάδας εναντίον ενός κενυάτη αστυνομικού έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι (Nairobi), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Ο άντρας, που κράδαινε ένα μαχαίρι και τον οποίο η αστυνομία περιέγραψε ως εγκληματία, έπεσε νεκρός από πυρά έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι την περασμένη Πέμπτη, αφού επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν κενυάτη αστυνομικό.

«Το πρόσωπο που διέπραξε την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός φύλακα έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι την περασμένη Πέμπτη ήταν ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον χωρών συμμάχων», επισήμανε το Amaq.

H τζιχαντιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στην Κένυα τον Σεπτέμβριο, όπου τρεις γυναίκες επιχειρήσαν να πυρπολήσουν ένα αστυνομικό τμήμα στο λιμάνι της Μομπάσα (Mombasa). Οι τζιχαντίστριες σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ