ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ

Τουρκία: Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ
REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Murat Sabuncu συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN Turk.

Επίσης, συνελήφθη και ο δημοσιογράφος Güray Öz. Η τουρκική αστυνομία μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια των στελεχών της διεύθυνσης αλλά και των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Τζουμχουριέτ πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Σήμερα το πρωί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με εντολή του εισαγγελέα, που ξεκίνησε έρευνα τον Αύγουστο, έκανε έφοδο στα σπίτια του διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet Μουράτ Σαμπουντζού, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ακίν Αταλάι και του αρθρογράφου Γκιουράι Οζ. Έχουν διαταχθεί οι συλλήψεις 13 στελεχών της εφημερίδας που κατηγορούνται από την εισαγγελία ότι «με ειδήσεις που έκαναν βοηθούσαν το PKK και το FETÖ (Τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν)».

Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι διέταξε τις συλλήψεις γιατί οι κατηγορούμενοι, παρ' οτι δεν είναι μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν διέπραξαν εγκληματικές πράξεις υπέρ αυτής.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της παραδοσιακά κοσμικής εφημερίδας Cumhuriyet αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Το πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας έφτασε στην εφημερίδα Cumhuriyet. Πραγματοποιείται έφοδος στα σπίτια του Διευθυντή της εφημερίδας Μουράτ Σαμπουντζού, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ακίν Αταλάι και του αρθρογράφου Γκιουράι Οζ. Οι Σαμπουντζού και Οζ έχουν συλληφθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ