ΚΟΣΜΟΣ

Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας κολυμπά κάτω από σανίδα ανυποψίαστου σέρφερ (pics & vid)

Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας κολυμπά κάτω από σανίδα ανυποψίαστου σέρφερ (pics & vid)
Youtube/ Broshar's Adventures

Νέα εμφάνιση καρχαρία σε δημοφιλή περιοχή της Αυστραλίας έγινε αυτή την Τρίτη, ευτυχώς χωρίς να... χυθεί αίμα.

Ο καρχαρίας έκανε μια σύντομη επίσκεψη στο «Πέρασμα» του Μπάιρον Μπέι και κολύμπησε ακριβώς κάτω από έναν ανυποψίαστο σέρφερ, που εκείνη την ώρα ήταν ξαπλωμένος πάνω στην σανίδα του.

Το γιγαντόσωμο «αρπακτικό» αποτυπώθηκε να κάνει κύκλους κάτω από τον άντρα. Αυτός σηκώθηκε στη σανίδα του και όταν το μάτι του έπιασε τον καρχαρία άρχισε να υποχωρεί για να σώσει τα άκρα και τελικά την ζωή του.

Ο σέρφερ κατάφερε να ξεφύγει από τα δόντια του απειλητικού καρχαρία και οι Αμερικανοί που βιντεοσκόπησαν την σκηνή, έμειναν με την «ψυχή» στα χέρια.

Ο Ντέρικ Μπρόσαρ από την Άιοβα, είπε πως είδε τον καρχαρία να κατευθύνεται προς την ομάδα των σέρφερ. «Βλέπαμε τους σέρφερ να διασκεδάζουν και είδαμε τον καρχαρία», είπε στο The Northern Star.

karx

«Μερικοί τύποι προσπάθησαν να τους σφυρίξουν αλλά είχε άνεμο και δεν μπορούσαν να μας ακούσουν από τόσο μακριά».

Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν κλείνουν με την κοντινή επαφή καρχαρία και σέρφερ, αλλά σύμφωνα με την μαρτυρία του Μπρόσαρ, το ζώο έφυγε χωρίς να βλάψει κανέναν.

Η παραλία που έλαβε χώρα το περιστατικό βρίσκεται νότια της Αυστραλίας και είναι γνωστή για τις εμφανίσεις καρχαριών. Από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 18 περιστατικά επιθέσεων, τρία εκ των οποίων θανάσιμα.

Η ακτή έχει οριστεί ως το σημείο μηδέν πιθανών επιθέσεων, με την πόλη Μπαλίνα να έρχεται στη δεύτερη θέση και το λιμάνι του Σύδνεϋ να ακολουθεί τρίτο.

Ένας Ιάπωνας έχασε την ζωή του σε επίθεση καρχαρία στην Μπαλίνα. Ο 41χρονος – κατά τις μαρτυρίες – καθόταν πάνω στη σανίδα του μόλις 10 μέτρα από την ακτή, όταν δέχθηκε επίθεση από λευκό καρχαρία τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο κ. Νακαχάρα έχασε και τα δύο πόδια του στην επίθεση και ανακηρύχθηκε νεκρός στο σημείο. Στην ίδια περιοχή, ένας 52χρονος έχασε ένα τεράστιο κομμάτι από το πόδι του.

Ο Κρέγκ Ίσον έκανε σερφ στις 31 Ιουλίου του 2015, όταν αναγκάστηκε να διώξει καρχαρία χτυπώντας τον στο κεφάλι. Επιβίωσε την επίθεσης αλλά του έμειναν τεράστιες ουλές κατά μήκος του αριστερού ποδιού του.

Τον ίδιο μήνα ένας 32χρονος κολυμβητής δέχτηκε επίθεση από έναν λευκό καρχαρία τεσσάρων μέτρων στη Μπαλίνα. Ο Ματ Λι, έχασε πολύ αίμα και βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή του.

matt lee

Ένας έφηβος ήταν το επόμενο θύμα των σαρκοφάγων ζώων. Δέχθηκε επίθεση από λευκό καρχαρία 3,5 μέτρων καθώς έκανε σερφ στη Μπαλίνα. Ο 17χρονος Κούπερ Άλεν βρέθηκε με ένα τεράστιο δάγκωμα στον δεξί μηρό και βαθιές αμυχές στο πόδι και το σώμα του.

Οι ναυαγοσώστες που τον έβγαλαν στην ακτή έκαναν τότε λόγο για μεγάλη τύχη, καθώς η σανίδα του δέχθηκε μεγάλο μέρος του μένους του καρχαρία.

cooper allen

ΔΗΜΟΦΙΛΗ