Τουρκία: Διαδήλωση εκατοντάδων ακαδημαϊκών και φοιτητών κατά των διώξεων
Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί, φοιτητές και μέλη σωματείων διαδήλωσαν την Πέμπτη μπροστά από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά της δίωξης χιλιάδων εκπαιδευτικών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα, όπως «χέρι-χέρι κατά του φασισμού» και «θα νικήσουμε αντιστεκόμενοι».
Επιπλέον, κρατούσαν πανό που έγραφε «Δεν θα παραδοθούμε», όπως ήταν και ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, μετά τη σύλληψη του διευθυντή της και άλλων ανώτερων στελεχών της με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Πηγή: REUTERS/Osman Orsal
Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο, μεταξύ των οποίων και 50.000 ακαδημαϊκοί, καθηγητές και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Πηγή: REUTERS/Osman Orsal
«Ζούμε μια περίοδο χειρότερη από πραξικόπημα», δήλωσε ο Ταχσίν Γεσιλντερέ επικεφαλής της ένωσης του ακαδημαϊκού προσωπικού του πανεπιστημίου. «Στη χώρα μας, που μετατρέπεται σε καθεστώς ενός ανθρώπου μέσω της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κάθε αντιπολίτευση έχει γίνει στόχος», πρόσθεσε.
SPONSORED
Επίδομα 150 ευρώ για κάθε παιδί - Πότε θα πληρωθεί η έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους
02:00
Ποια η προθεσμία για τις αιτήσεις κατάταξης ΑΣΕΠ υποψηφίων εκπαιδευτικών
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
00:30
Μπαχρέιν: Ισόβια σε εννέα κατηγορούμενους για «συνεργασία με το Ιράν»
23:56