Ο Λευκός Οίκος εκφράζει «ανησυχία» για τις συλλήψεις κούρδων πολιτικών
Τη «βαθιά ανησυχία» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις συλλήψεις αντιπολιτευόμενων κούρδων κοινοβουλευτικών στην Τουρκία στο πλαίσιο μιας έρευνας για την «τρομοκρατία» εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Οι συλλήψεις καταγράφονται κατόπιν της «αύξησης, κατά τα φαινόμενα, των πιέσεων της κυβέρνησης σε αντιπολιτευόμενα μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.
«Η βαθιά ανησυχία μας έχει ήδη εκφραστεί από ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους σε Τούρκους ομολόγους τους», σημείωσε.
Οι δύο συμπρόεδροι του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα, όπως γνωστοποίησαν οι τουρκικές αρχές.
ΚΟΣΜΟΣ
Μελόνι: «Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης»
23:56
ΕΛΛΑΔΑ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεφωνικών απατών στην Αττική - Σε ρόλο «εισπρακτόρων» δύο έγκλειστοι
23:47
ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθη 38χρονη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σαρωνίδα
23:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΘ 2026: Όλα έτοιμα για πακέτο «μόνιμων» μέτρων, αυξήσεις μισθών, φοροελαφρύνσεις και «Σπίτι μου 3»
23:25
ΑΝΑΠΤΥΞΗ