ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, είπε η Κλίντον από τη Β. Καρολίνα

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, είπε η Κλίντον από τη Β. Καρολίνα
REUTERS/Chris Keane

Σε μία από τις Πολιτείες που θα κρίνουν ίσως και καθοριστικά, το αποτέλεσμα των εκλογών βρέθηκε η Χίλαρι Κλίντον, απευθύνοντας κάλεσμα στους ψηφοφόρους για μαζική συμμετοχή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και η διχόνοια στις ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον εκλεγεί, θα είναι μία πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών χαρακτήρισε πολιτεία-κλειδί την Βόρεια Καρολίνα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά και τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στις σημερινές προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στις ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε στις καλύτερες ημέρες που έρχονται, προσκαλώντας όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας αναφορά και στις αμερικανικές παραδοσιακές αξίες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ευκαιρία που είχε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να συναντήσει σημαντικούς ανθρώπους, που αντιστέκονται στις δυσκολίες της ζωής κι έχουν όραμα κι επιδιώξεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

Η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη κοινωνικής υποστήριξης, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και παρότρυνε όλους να ψηφίσουν αν πιστεύουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους.

Κλείνοντας την προεκλογική της εκστρατεία, η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τους αμερικανκούς ψηφοφόρους να επιλέξουν το όραμα για μία «Αμερική γεμάτη ελπίδα, φιλόξενη και γενναιόδωρη».

«Οι θεμελιώδεις αξίες μας δοκιμάζονται σε αυτές τις εκλογές, αλλά η πίστη στο μέλλον δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή», δήλωσε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στην τελευταία της προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας πέντε ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ