ΚΟΣΜΟΣ

Τεραστίων διαστάσεων τρύπα σε κεντρικό δρόμο της Ιαπωνίας (pics & vid)

Τεραστίων διαστάσεων τρύπα σε κεντρικό δρόμο της Ιαπωνίας (pics & vid)
Kyodo/via REUTERS

Μια τεράστια τρύπα, σε μέγεθος κρατήρα, άνοιξε σε δρόμο της Ιαπωνίας. Οι εικόνες σίγουρα δεν συνάδουν με τη σχολαστικότητα που δείχνουν οι ασιάτες στις κατασκευές και εμπνέει μεγάλη ανησυχία.

Φωτογραφίες από την τεραστίων διαστάσεων ζημιά ανέβηκαν με ταχείς ρυθμούς στα social media. Η τρύπα άνοιξε μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Φουκουόκα, στα βορειοδυτικά της χώρας.

iapwnia

Η τρύπα «κατάπιε» ένα τεράστιο τμήμα του δρόμου και υπολογίζεται στα 20 μέτρα βάθος. Ήδη έχει αρχίσει να γεμίζει και με νερό. Η ξαφνική κατάρρευση του δρόμου προκάλεσε σειρά ηλεκτρικών διακοπών αλλά και διαρροή υγραερίου στην περιοχή.

Εργαζόμενοι σε κοντινά κτήρια, συμπεριλαμβανομένου ενός ουρανοξύστη στην δεξιά πλευρά της τρύπας, ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τους ζητήθηκε να εκκενώσουν την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματίες.

iapwnia1

Ο κυβερνήτης της πόλης είπε πως πιστεύει ότι η κατάρρευση συνδέεται με εργασίες σε κοντινό υπόγειο σιδηρόδρομο.

«Ο ηλεκτρισμός κόπηκε ξαφνικά και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο», είπε μάρτυρας στο Kyodo. «Βγήκα έξω και είδα μια τεράστια τρύπα».

Ένας εργάτης είπε: «Ο δρόμος κατέρρευσε κοντά στο γραφείο μου και τώρα δεν μπορώ να πάω στη δουλειά γιατί μου είπαν ότι γίνεται εκκένωση».

iapwnia2

πηγή φωτογραφιών: Kyodo/via REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ