ΚΟΣΜΟΣ

Τι να περιμένουμε από την νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ;

Τι να περιμένουμε από την νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ;
REUTERS/Mark Makela

Η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, έχει γεννηθεί στη Σλοβενία και ο ρόλος της στην προεκλογική καμπάνια του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ιδιαίτερα διακριτικός. Αυτό δημιούργησε πολλά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που θα παίξει ως πρώτη κυρία.

Η ζωή της στη Σλοβενία και το μόντελινγκ

Η Μελάνια Κνάους γεννήθηκε το 1970 (46 ετών) στη Σέβνιτσα της Σλοβενίας. Στα εφηβικά της χρόνια η οικογένεια της μετακόμισε από την απλή πολυκατοικία που ζούσε, σε ένα μεγαλύτερο, διόροφο σπίτι πάνω από τον ποταμό Σάβο, κάτω από ένα μεσαιωνικό κάστρο.

Κάτοικοι της περιοχής λένε πως ο πατέρας της πωλούσε εξαρτήματα οχημάτων και η μητέρα της δούλευσε σε εργοστάσιο παιδικών ρούχων, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην τότε κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία.

2016 11 09T090049Z 221927551 D1BEULUTMNAA RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

(REUTERS/Mike Segar)

Η καριέρα της στο μόντελινγκ την οδήγησε στο Μιλάνο και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολύ μακριά από την πόλη της στη Σλοβενία με τους 2 εκατομμύρια κατοίκους.

«Από παιδί η Μελάνια ήταν δημιουργική, πρωτοπόρα και η Σέβνιτσα ήταν πολύ μικρή για εκείνη», είπε η Μαριάννα Γέλαντσιτς, φίλη της κυρίας Τραμπ.

«Ήταν πάντα μαζεμένη και όταν άκουσα πως ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε υποψηφιότητα είπα ότι αυτό θα είναι δύσκολο για εκείνη. Δεν της άρεσε ποτέ να είναι στο προσκήνιο».

Ποιος θα είναι ο ρόλος της δίπλα στον πρόεδρο;

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών και η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε στη Σλοβενία, η Σέβνιτσα πανηγύρισε για την Μελάνια.

Η 46χρονη πρώτη κυρία σύμφωνα με τις πληροφορίες μιλά έξι γλώσσες και είχε μια καλή καριέρα στο μόντελινγκ όταν γνώρισε τον τωρινό σύζυγό της το 1998.

«Ο κόσμος με ρωτά ‘Αν ο Ντόναλντ είναι πρόεδρος, τι είδους πρώτη κυρία θα είσαι εσύ;’. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετήσω αυτή την χώρα», είπε η κυρία Τραμπ σε ομιλία της.

2016 11 05T183711Z 1653047516 S1AEULDBKHAA RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

(REUTERS/Carlo Allegri)

«Θα είμαι η φωνή των γυναικών και των παιδιών. (...) Η κουλτούρα μας έχει γίνει πολύ σκληρή, ιδιαίτερα για παιδιά και εφήβους... πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο να μιλάμε ο ένας στον άλλον, να διαφωνούμε, να σεβόμαστε».

Η ιστορία θα δείξει ποιος θα είναι ο ρόλος που θα παίξει η Μελάνια Τραμπ. Το μόνο σίγουρό είναι ότι ο ρόλος της θα είναι δύσκολος καθώς έχει να ανταγωνιστεί μια από τις πιο αγαπημένες και δυναμικές πρώτες κυρίες που έχουν περάσει από τον Λευκό Οίκο, την Μισέλ Ομπάμα.

2016 11 03T235903Z 377329262 S1BEUKUIIXAA RTRMADP 3 USA ELECTION MELANIATRUMP

(REUTERS/Mark Makela)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ