ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί «νεκρώνουν» τα πάντα στις 11/11 στις 11:11 στη Νότια Κορέα

Γιατί «νεκρώνουν» τα πάντα στις 11/11 στις 11:11 στη Νότια Κορέα
twitter@xoxokisskris

Η 11η Νοεμβρίου είναι μέρα γιορτής στη Νότια Κορέα. Όχι, δεν είναι κάποια εθνική επέτειος, όμως το κλίμα είναι εορταστικό και εξαιρετικά ενθουσιώδες, αφού οι Νοτιοκορεάτες γιορτάζουν την PeperoDay.

Πρόκειται για τη γιορτή των ερωτευμένων στην Νότια Κορέα, κάτι αντίστοιχο με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη Δύση, όμως αντί για καρδούλες και λούτρινα αρκουδάκια, εκεί το γιορτάζουν με Pepero, μια λιχουδιά, που έχει δώσει και το όνομά της στην συγκεκριμένη ημέρα.

Πρόκειται για στικς, κάτι σαν τα δικά μας κριτσίνια, τα οποία έχουν ποικίλες επικαλύψεις (σοκολάτα, ζαχαρωτά, καραμέλες, ξηρούς καρπούς και άλλα), τα οποία απολαμβάνουν τα ερωτευμένα ζευγάρια στη Νότια Κορέα, τρώγοντάς τα ταυτόχρονα, ξεκινώντας από τις άκρες, για να καταλήξουν να φιληθούν στο τέλος.

Αυτή είναι η μία εκδοχή για το πώς επικράτησε η PeperoDay... Ο αστικός μύθος όμως θέλει τους Νοτιοκορεάτες να καταναλώνουν τα συγκεκριμένα σνακ, όχι τόσο για να εκφράσουν τον έρωτα και την αφοσίωσή τους προς το ταίρι τους, αλλά για να εκπληρωθεί η επιθυμία τους, να γίνουν ψηλοί και αδύνατοι!

Σύμφωνα με τον... μύθο όλα ξεκίνησαν το 1983 όταν δύο νεαρές μαθήτριες αντάλλαξαν Peperos, και τα έφαγαν ευχόμενες όταν μεγαλώσουν, να γίνουν ψηλές και αδύνατες, όπως ακριβώς και τα στικς που κατανάλωσαν. Αν και αυτή η ιστορία δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί, οι Νοτιοκορεάτες συνεχίζουν την... παράδοση, βασιζόμενοι στην ομοιότητα που έχει ο αριθμός 1 με τα peperos.

Λέγεται δε, πως για να αυξηθούν οι πιθανότητες να «πιάσει» η ευχή, θα πρέπει να καταναλωθούν 11 πακέτα από peperos στις 11 Νοεμβρίου και ειδικά μόλις τα ρολόγια δείξουν 11:11.

Έτσι, στη Νότια Κορέα στις 11/11, στις 11:11 τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ, οι Νοτιοκορεάτες σταματούν κάθε δραστηριότητά τους για να απολαύσουν αυτή την ιδιαίτερη λιχουδιά, άλλοι για να δείξουν την αγάπη τους προς τον άνθρωπό τους και άλλοι με την ελπίδα ότι θα γίνουν πιο ψηλοί και πιο αδύνατοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ