ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με ξένους ηγέτες

Ντόναλντ Τραμπ: συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με ξένους ηγέτες
Getty Images

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει χάσει λεπτό. Απ την στιγμή της εκλογής του έχει αρχίσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους στενούς τους συνεργάτες και τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες ξένων κρατών.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στρέιτερ , η Άνγκελα Μέρκελ και ο νέος πλανητάρχης μίλησαν τηλεφωνικά, η κουβέντα ήταν σε καλό κλίμα και αναφέρθηκαν στην συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.

Ο κύριος Στρέιτερ αρνήθηκε να δώσει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την διάρκεια της επικοινωνίας και τις λεπτομέρειες της συζήτησης που είχαν μεταξύ τους η γερμανίδα Καγκελάριος και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αμέσως μετά το ταξίδι του στην Αθήνα θα επισκεφτεί το Βερολίνο και θα έχει συνάντηση την Τετάρτη με την Άνγκελα Μέρκελ.

Στην πρώτη συνάντηση που είχαν χθες στο Λευκό Οίκο ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν στις συναντήσεις που θα έχει ο απερχόμενος πρόεδρος σε Αθήνα και Βερολίνο.

Την ίδια ώρα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του είπε ότι ελπίζει στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει μέσα στην ημέρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει την θέση του πάνω σε κρίσιμα θέματα όπως για τις συγκρούσεις σε Συρία και Ουκρανία και για την συμφωνία για τα πυρηνικά που έχει γίνει με το Ιράν.

«Καθήκον μου είναι να βεβαιωθώ ότι έχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μια σχέση που βασίζεται στην ειλικρίνεια και στη σαφήνεια» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στην γαλλική τηλεόραση.

Σε αυτόν τον διαδραστικό χάρτη μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις των ξένων ηγετών για την εκλογή Τραμπ.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ