Τραμπ: Αν επιτεθούμε στη Συρία θα έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία
Επιβεβαίωση της αλλαγής πολιτικής στο συριακό ζήτημα από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να επιτεθεί στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς κάτι τέτοιο θα την έφερνε σε πολεμική αντιπαράθεση με την Μόσχα.
«Η θέση μου είναι πως (...) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το ΙΚ. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (...). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στη The Wall Street Journal.
Ο νέος πλανητάρχης είχε υποστηρίξει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι ο Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της Συρίας, όμως οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης που τον αντιμάχονται θα αποδειχθούν πολύ χειρότερες ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ είναι η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και όχι η απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία.
Όσον αφορά την προεκλογική του εκστρατεία σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε υπερβολικός απάντησε: "Όχι. Κέρδισα". Συμπλήρωσε όμως πως θα ακούσει τα όσα του είπε ο Ομπάμα για το πρόγραμμα υγείας, παρότι έχει δεσμευθεί πως θα καταργήσει το Obamacare. "Το Obamacare θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο", ανέφερε.
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονται οι βροχές στα ανατολικά - Στο Αιγαίο «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00
Huawei Seeds for the Future: Ποιες καινοτομίες είδε στην Κίνα μία φοιτήτρια από την Ελλάδα;
10:00
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία ενισχύουν τους διμερείς τους δεσμούς
09:54