ΚΟΣΜΟΣ

Το παράξενο αντικείμενο που ταξίδεψε από τον Ατλαντικό για να καταλήξει στην Ιρλανδία (vid & pics)

Το παράξενο αντικείμενο που ταξίδεψε από τον Ατλαντικό για να καταλήξει στην Ιρλανδία (vid & pics)
Facebook/@Ballyglass Coast Guard Unit

Ένα παράξενο αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον αντικείμενο έφτασε στην Ιρλανδία μέσω θαλάσσης. Για την ακρίβεια πλωτό σπίτι, δημιουργία ενός Καναδού, έφτασε σε ακτή της χώρας μετά από ένα μακρύ ταξίδι στον Ατλαντικό. Τον Σεπτέμβριο το ιδιαίτερο αυτό σπίτι είχε εντοπιστεί σε θάλασσα της Πορτογαλίας.

Η ακτοφυλακή ειδοποιήθηκε αμέσως από πολίτες που βρήκαν το οικοδόμημα να πλέει προς την ακτή.

Το πλοίο έχει κατά πάσα πιθανότητα κατασκευαστεί από τον Ρικ Σμολ, από το Θάντερ Μπέι του Καναδά. Μέσα στο σπιτάκι βρέθηκε και κείμενο που έγραφε: «Εγώ, ο Ρικ Σμολ, δωρίζω αυτή την κατασκευή σε άστεγους νέους για να τους δώσω μια καλύτερη ζωή. Χωρίς ενοίκιο, χωρίς υποθήκες».

Ο κατασκευαστής είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας όταν έφτιαξε ένα ποδήλατο με τρεις ρόδες και φωτοβολταϊκά, που έδιναν στην κατασκευή του την ενέργεια να ταξιδέψει 7.000 χιλιόμετρα στον Καναδά.

Ο Μάικλ Χουρστ, υπεύθυνος αξιωματικός της ακτοφυλακής του Μπάλιγκλας στο Κάουντι Μάγιο, όπου κατέληξε το πλωτό σπίτι, έλαβε την ευθύνη της φύλαξης του παράξενου αντικειμένου.

plwto spiti1

Περιγράφοντας την παράδοξη αποστολή του είπε: «Το ίδιο το σχήμα (του) είναι πολύ παράξενο, λόγω του μεγέθους του. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τροχόσπιτο».

Αφού η ομάδα του Χουρστ βεβαιώθηκε πως δεν υπήρχαν επιβάτες το έσυρε στην ακτή και επικοινώνησε με την τοπική διοίκηση.

plwto spiti2

Το εσωτερικό της κατασκευής περιγράφεται ως «κατοικήσιμο» και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κινητήρα για να μετακινείται με φωτοβολταϊκά, που μπαίνουν την οροφή του. Το πλωτό σπίτι έχει πλέον μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στην Ιρλανδία.

plwto spiti3

πηγή φωτογραφιών: Ballyglass Coast Guard Unit/Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ