ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι»: Η πρώτη εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον μετά την ήττα

«Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι»:  Η πρώτη εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον μετά την ήττα

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ήττα στις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε η Χίλαρι Κλίντον.

Η εικόνα της φαίνεται να έχει χάσει τη λάμψη των τελευταίων μηνών. Η Κλίντον, μιλώντας σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά για παιδιά στην Ουάσινγκτον, έδειχνε ταλαιπωρημένη. Ήταν αμακιγιάριστη, τα μαλλιά της ήταν ατημέλητα και το χαμόγελό της ήταν «παγωμένο». Μάλιστα παραδέχτηκε ότι το να παραβρεθεί στην εκδήλωση δεν ήταν «το πιο εύκολο πράγμα».

«Υπήρξαν κάποιες στιγμές, την προηγούμενη εβδομάδα, που το μόνο που ήθελα ήταν να χαλαρώσω διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο παρέα με τα σκυλιά μου και να μην βγω ποτέ από το σπίτι» είπε αλλά με τρεμάμενη φωνή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν θα το βάλει κάτω, ακολουθώντας το παράδειγμα της μητέρας της και παίρνοντας δύναμη από εκείνη.

Η μητέρα της, Dorothy Rodham, μαζί με την αδελφή της, μπήκαν σε ένα τρένο με προορισμό την Καλιφόρνια για να μείνουν με τους παππούδες τους, όταν ήταν μικρές. Όμως η συμπεριφορά των παππούδων ήταν απρεπής και έτσι πήγαν ξανά πίσω στην γενέτειρά τους στο Σικάγο.

Εμφανώς συγκινημένη και μη μπορώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς της η Χίλαρι Κλίντον στην ομιλία της ανέφερε ότι θα ήθελε να καθίσει δίπλα στην μητέρα της σε αυτό το τρένο και να της μιλήσει για τα πάντα.

«Ονειρεύομαι ότι κάθομαι δίπλα της και ότι με αγκαλιάζει. Την ακούω να μου λέει: ‘Κοίταξε με, άκουσε με. Θα επιβιώσεις. Θα κάνεις οικογένεια, θα αποκτήσεις τρία παιδιά. Θα γίνεις γερουσιαστής, υπουργός και θα καταφέρεις να συγκεντρώσεις περισσότερες από 62 εκατομμύρια ψήφους για την προεδρία των ΗΠΑ’», υπογράμμισε.

Σε μία προσπάθεια να αποφορτιστεί και να ξεπεράσει την ήττα αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας σε όσους παρακολουθούσαν την ομιλία της:

«Πολλοί από εσάς είστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών. Και εγώ είμαι. Περισσότερο από όσο μπορώ να εκφράσω. Αλλά, όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, η καμπάνια μας όλον αυτόν τον καιρό, δεν αφορούσε ένα πρόσωπο ή ακόμα μία εκλογική διαδικασία. Αφορούσε τη χώρα που αγαπάμε. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε».

Clinton in emotional post-election speech: 'Coming here tonight wasn't the easiest', By Dan Merica, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ